www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ARKA SOKAKLARDA NELER OLUYOR

ARKA SOKAKLARDA NELER OLUYOR

İnegöl'ün arka sokakları kan ağlıyor. Uyuşturucu ve alkol yuvası haline dönen bazı bölgelerde çeteleşen gençlere çözüm bulunamıyor. Vatandaş emniyetten güvenlik, belediyeden denetim amaçlı kamera istiyor.

● Ekonomisi, nüfusu ve sanayisiyle övünç kaynağı olan İnegöl’ün görünmeyen yüzü içler acısı. Turgutalp Mahallesi’nde; çocuk parklarında alkol ve uyuşturucu kullanımından gençler arasında çeteleşmeye, mahalle aralarında otomobillerin lastiklerini kesip, ateş yakmaya kadar onlarca olay meydana geliyor. Vatandaşlar emniyetin yeteri kadar etkili olamadığını düşünürken, güvenlik için belediyeden de kamera takılmasını istediler. Marmara Sokaktaki çocuk parkının hemen yanında bulunan bir evin duvarındaki ‘Bonzai’ yazısı ise durumun vahametini gözler önüne serdi.

Sanayisi ve ekonomisiyle övünç kaynağı olan İnegöl’ün arka sokaklarında, durum hiç de karşıdan gözüktüğü gibi değil. Özellikle gençlerin kontrolden çıktığı bazı bölgelerde yaşanan olaylar, vatandaşları tedirgin ediyor.

 

Önceki akşam Turgutalp Mahallesi Marmara sokakta yine benzer bir olay meydana geldi. Mükerrem Bozkaya isimli bir vatandaşın 2 ay önce 40 bin TL’ye aldığı otomobilinin 2 lastiği birden kesildi. 3 gün önce de yine aracının bir lastiği kesilen Mükerrem Bozkaya, yetkililere sitem etti.

En büyük sorunun gençlerin çocuk parkında toplanıp akşama kadar ateş yakmaları olduğunu belirten Mükerrem Bozkaya, “Her akşam polis geliyor, ama bir türlü müdahale edemiyor. İtfaiye gelip yangını söndürüyor, gençler 5 dakika sonra yine geliyor. Her gün, her akşam aynı sorunlar yaşanıyor. Burada ağza alınmayacak küfürler ediliyor. Ailelerimiz rahatsız oluyor. Emniyet burada zayıf kalıyor. Bu mahallenin çocukları olduğunu, hiçbir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Biz de defalarca arayıp söyledik. Benim gibi burada bir sürü insan mağdur. Ama kimse gelip müdahale edemiyor. Ellerinde yetki olmamasından dolayı edemiyorlar. Bugün benim başıma bu geldi, yarın çoluğuma çocuğuma da zarar gelebilir. Yaktıkları ateşlerin izleri burada. Sürekli lastik yakıyorlar” dedi.

 

İNSANLARIN HUZURU YOK

3 gün önce de yine aracımın lastiğinin kesildiğini belirten Bozkaya, “Stepneyi taktım, onu da kestiler. Emniyete gidip müracaat ettim, kamera istedik. Bu işlerle belediye ilgileniyor, dediler. Bir türlü ilgilenmedi belediye de. Konu kamera da değil, sorunumuzun çözülmesi gerekiyor. Burada çocuk parkı var, okullar var, cami var. Hiçbir yerde kamera yok. Emniyetin de buradan bu gençleri dağıtması gerekiyor. Burada insanların huzur yok. Her gün küfür, içki muhabbeti oluyor” diye konuştu.

Söz konusu sokakta bulunan çocuk parkında çok sayıda yanık izi dikkat çekerken, uyuşturucu ve alkol kullanıldığı iddia edilen parktaki gençlerin çevreye verdikleri zarar da yapılan incelemede ortaya çıkıyor. Ayrıca çocuk parkının hemen yanında bulunan bir evin duvarında sprey boya ile yazılmış ‘bonzai’ yazısı da dikkat çekti. Bu yazı, yaşanan olayın vehametini bir kez daha gözler önüne serdi.

Gençlerin çeteleşerek şehrin farklı noktalarında bu şekilde alkol ve uyuşturucu alemleri yapmasından vatandaşlar rahatsız. Aynı sorun farklı noktalarda da baş gösteriyor. Benzer olayların yaşandığı bir başka bölge ise Burhaniye Mahallesi’ndeki üçgen park. Yine gençlerin meskenlerin arasında bulunan bu parkta toplanıp uyuşturucu ve alkol aldıkları, küfürlü sözlerle aileleri rahatsız ettikleri iddia edildi. Bölge halkı emniyetten daha sık denetim ve gençlerin çocuk parklarında toplanmasını önlemesini isterken, bu gençlerin ailelerine de ‘Çocuklarınıza sahip çıkın’ mesajı verdiler.



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71