ARKADAŞININ YERİNE EHLİYET SINAVINA GİRDİ

ARKADAŞININ YERİNE EHLİYET SINAVINA GİRDİ

Okuma yazma bilmeyen arkadaşının yerine ehliyet sınavına giren kişi, sınav kâğıdına yanlışlıkla kendi adını yazınca yakayı ele verdi.

Cumartesi günü İnegöl’de yapılan ehliyet sınavında benzerine zor rastlanacak bir olay yaşandı. Arkadaşının yerine sınava giren genç, yanlışlıkla kendi adını yazınca yakayı ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, daha önce iki defa ehliyet sınavına giren ancak başarı elde edemeyen D.A. (23), sima olarak kendisine çok benzeyen arkadaşı M.K’dan (26) kendisinin yerine sınava girmesini istedi. M.K. arkadaşının yerine sınava girmeyi kabul edince iki genç önce nüfus müdürlüğüne giderek M.K.’ya evrakta sahtecilik yapıp D.K’nın bilgileriyle sahte nüfus cüzdanı çıkarttı. Daha sonra sınavın yapılacağı İnegöl Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’ne gelen M.K. D.A. adına sınava girdi.

YANLIŞLIKLA KENDİ ADINI YAZDI

Plan buraya kadar kusursuz şekilde işlemişti. Ancak M.K. isimli genç, sınav kağıdına dalgınlıkla sınava girdiği arkadaşı D.A’nın yerine kendi ismini yazınca her şey ortaya çıktı. M.K’nın gerçek adını yazdığı sınav kağıdını gören sınav gözetmenleri, durumu hemen emniyete bildirdi.

Sınav kağıdına arkadaşının adını yazmayı unutan M.K. ve okul bahçesinde arkadaşının sınavdan çıkmasını bekleyen gerçek sınav sahibi D.K, polis tarafından göz altına alınarak sorgulanmak üzere Alanyurt Polis Merkezi’ne götürüldü.

AYNI YÖNTEMLE İLKOKUL DİPLOMASI ALMIŞLAR

Emniyette yapılan sorguda, iki arkadaşın başka bir sahtekarlığı daha ortaya çıktı. Yapılan sorgunun ardından D.A’nın, okuma yazmasının olmadığı ve aynı yöntemle ilköğretim diploması aldığı, sürücü kursuna da bu yöntemle kaydolduğu belirlendi. Zanlılar polis merkezindeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68