www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ARSA SATIŞINA ONAY

ARSA SATIŞINA ONAY

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a 10 milyonluk satış yetkisi verildi.

 

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda; 20 bin metrekare alanda muhammen bedeli 10 milyon TL olan 19 parselin satışı için Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a oy birliği ile yetki verildi.

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı dün saat 14.00´da Belediye Meclis Toplantısı´nda gerçekleştirildi. Toplantıda 14´ü İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddesi ve 2 takrir maddesi olmak üzere toplamda 23 madde masaya yatırıldı.

Toplantı İmar Komisyonuna havale edilecek ve karar verilecek 14 maddenin oylamaya sunulması ile başladı. Maddelerin tamamı oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra ise 4 gündem ve 2 takrir maddesinin yer aldığı Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü´ne havale edilecek olan maddeler görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

19 PARSELİN SATIŞI İÇİN YETKİ İSTEDİ

?İhale İle Parsel Satış İçin Başkana Yetki Verilmesi? maddesi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?19 ayrı parsel var. Bunlarla alakalı arada kalmış, talipleri olan yerlerin satışlarını ihale ile satmamız gerekiyor. Bunun yanında birkaç tane var ki, aslında çok değerli olduğu halde şuan ya çok küçük miktarda kiralara verilmiş ya da amacına uygun kullanılamıyor. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı 19 ayrı noktayla alakalı satış yetkisi istiyoruz? dedi.

?BÜYÜK PROJELER İÇİN ÖDENEK İHTİYACIMIZ OLACAK?

Parsellerin sunum eşliğinde meclis üyelerine gösterilmesinin ardından yeniden söz alan Başkan Aktaş, ?Rekabetin oluşması ve daha üst gelirin elde edilmesi adına bunların ilanı, duyurusu yapılacaktır. İlk duyurusunu burada yapmış olduk. İhale süreci 10. ve 11. ayları bulabilir. Boşaltılması gereken yerler var. Bir karar alınmış olsa bile bunun bürokratik kısmı var. Bununla alakalı başkana yetki verilmesiyle ilgili oylamaya gideceğiz. Yapılacak ihalelerimiz, çalışmalarımız var. Bütçemizi toparladık, sıkıntımız yok ama büyük projelerin hayata geçmesi adına ciddi ödenek ihtiyacımız olacak. Hem onu karşılamak, hem daha iyi hizmet verebilmek adına iyi bir araç olacak? şeklinde konuştu. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından oylamaya sunulan ?İhale İle Parsel Satış İçin Başkana Yetki Verilmesi? maddesi oy birliği ile kabul edildi. Satışa sunulacak 19 adet parselin toplamda 20 bin metrekare alanda olduğu ve muhammen bedelinin 10 milyon TL olduğu öğrenildi.

HUZUREVİ EK BİNASI İÇİN ONAY ÇIKTI

İnegöl Belediyesi Huzurevi binasının yanında bulunan ek binanın KETEM binası olması için 5 yıllığına tahsis edilmesi konusundaki takrir maddesi meclise sunuldu. Huzurevinin ek binasının 7-8 yıllık bir bina olduğunu ve buranın KETEM için kullanılmasını istediklerini belirten Aktaş, ?Bununla alakalı tahsis gerçekleştirmemiz gerekiyor. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma marifeti ile yaptırdığımız bir bina. O binada 4 bayan sakinimiz kalıyordu. Bu binayı şuan tamamen boşaltıyoruz. Bugün müsaade verirseniz orada KETEM olarak hizmet verilecek? dedi. Meclise sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKAN YARDIMCISI KADROSU AÇILDI

20. sıradan meclise sunulan ?Memur Kadro İhdası ve Değişikliği? madde oy birliği ile kabul edildi. Kabul gören bu madde ile birlikte 1 adet Belediye Başkan Yardımcısı kadrosu da açılmış oldu.

DEPREM FALAN OLDUĞU YOK

Kadro değişiklikleri ile ilgili konuşan Başkan Aktaş, ?İnegöl Belediyesi olarak 1 Belediye Başkanı, 5 Başkan Yardımcısı, 22 Daire Müdürü´yle hareket ediyoruz. Bunun yanında Alanyurt, Yeniceköy, Kurşunlu ve Tahtaköprü´de ek hizmet binalarımız var. 15.06.2015 tarihinden itibaren yeni atanan daire müdürlerimiz oldu. Takdir edersiniz ki, kurumlarda dönem dönem bu değişim ve dönüşümler yapılıyor. Bu da arkadaşlarımıza bir heyecan katacaktır. Olası verimli ve hassas birimlerimiz var. Yapacağımız uygulamalarla insanların hayatını kolaylaştırmak, şehrimizi güzelleştirmek gibi amaçlarımız var. Bütün birimlerde daha iyi ve daha güzel şeyleri ortaya çıkarıp bundan sonraki büyük projelerimizle alakalı tüm konularda daha güzel bir şehir için arkadaşlarımızın heyecanına heyecan katacağız.  Deprem falan olduğu yok. Biz işimizi yapıyoruz. İşimizi severek yapmaya çalışıyoruz. Bunu herkes istediği şekilde sorgulayabilir ama amacımız heyecan katmaktır. Arkadaşlarımıza da bunu ifade ettik, bunun yanında gerekli ikazlarda da bulunuldu? ifadelerini kullandı.

10 FİRMAYA TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

Mesudiye Mahallesi´nde yaşanan konut dışı kentsel dönüşümle ilgili konuşan Aktaş, ?5-6 ay önce Mesudiye Mahallesi´nde ikamet eden MHP´li meclis üyesi Enver Aybey´in de dile getirdiği Mesudiye Mahallesi´ndeki konut dışı kentsel dönüşümle alakalı bir dizi çalışmalar yapıldı. Bugün geldiğimiz noktayı kamuoyu ile paylaşabilmek adına bazı bilgilendirmeler yapmak istiyorum. Mobilya sektörü ağırlıklı olmak üzere mağaza ve teşhirlerle beraber üretimlerin bir kısmı buradaki noktalarda yapılıyor. Bacalarla ilgili kirlilik var, toz, kamyon sirkülâsyonu var. Çalışanların uygunsuz bir şekilde dışarılara çıkması, aileleri rahatsız ve rencide eden görüntülere sebep vermeleri söz konusu. Asfalt ve tretuvarla alakalı eksik ve aksaklardan dolayı vatandaşın ve sanayicinin orayı hor kullanması söz konusu. Çevre Sağlık Komisyonumuz ile beraber yerinde tespitler yaptık. Oraya yatırım yapan arkadaşlarımızı çağırdık. Beraberinde eksiklerin ne olduğu noktasında tespitleri güncelledik. İkinci aşamada geçen hafta Çevre Sağlık Komisyonu ve İmar Komisyonu konuyla alakalı istişare toplantıları yaptı. Akabinde Zabıta Müdürlüğü´nde görevli arkadaşlarımızla 10 ayrı firmamıza tebligatlar yaptık. Firma ismi vererek rencide etmek istemiyorum ama X firması gürültü yaparak çevreye rahatsızlık veriyormuş. İşyeri sahibine tebligat yapılmış. Bir başka firmaya 5 tane madde sayılmış, uyarıda bulunulmuş. Bu arada orada asfalt çalışmalarına da girdik, bayrama kadar bitirmeyi planlıyoruz. Asfalt kaplama veya yama şeklinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Beraberinde de bu tebligatlarla birlikte firmalara ait eksiklerin giderilmesi için 3 Temmuz Cuma gününe kadar süre verdik. Bazı arkadaşlarımız konuyla ilgili olduklarını belirttiler. İstihdam sağlarken kimseye zarar veremezsiniz. Ben onun belediye başkanı olduğum gibi durumdan rahatsız olan vatandaşın da belediye başkanıyım. Çok küçük dokunuşlarla yüzde 80 problem hallolabilir. İnegöl´de belirli bölgeler ile alakalı böyle sıkıntılar yaşanmıyor değil. Hemen derenin ötesinde bir taraf konutlar diğer tarafta da sanayi yapılanması var. Önemli olan işi usule göre yapmak. 3 Temmuz Cuma akşamına kadar süre verdik. Önümüzdeki hafta bunların yaptıkları ve yapacakları çalışmalar ile alakalı incelemelerde bulunup bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Buralarla alakalı işin sevk ve idaresinin sağlıklı olması için yol haritası belirleyeceğiz. 7-8 firmadan kaynaklanan ciddi sıkıntılar var. 2 arkadaşımız tebligat geldiğinde tutanağı imzalamamış. Kabul etmesi önemli değil, ortada bir vaka var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işin içerisine girerse 140 bin TL´yi bulan cezalar var. Kimsenin üretim yapacağım diyerek başkalarını rahatsız etmeye hakkı yok. İşletmeleri destekliyoruz ama işi usulüne göre yapmak lazım? diye konuştu.

 

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00