www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AŞEVİ DEVAM EDECEK

AŞEVİ DEVAM EDECEK

İnegöl´de yaklaşık 150 kişiye sıcak yemek dağıtan huzurevine ait aşevinin, İnegöl´de belirlenecek olan bir merkezden hizmetlerine devam edeceği açıklandı.

İnegöl´de Huzurevi bünyesinde her gün yaklaşık 150 kişiye yemek dağıtan Aşevi, Yenice´de yapılacak İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi´nin ardından belirlenecek olan bir merkezden Yenice´nin yanı sıra İnegöl´de de yemek dağıtımına devam edecek.

 

VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEYECEK

20 Kasım 2015 Cuma günü temel atma töreni düzenlenecek olan İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi´nin inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra Çimen Cami arkasında uzun yıllar hizmet veren Huzurevi, Yenice´ye taşınacak. Huzurevi bünyesinde hizmet eden Aşevi de bu nedenle Yenice´deki binada hizmet verecek. Aşevinden her gün yaklaşık 150 vatandaş yemek hizmeti alıyor. Aşevinin Yenice´ye taşınmasının ardından İnegöl´de yemek hizmeti alan vatandaşlar, Yenice´deki Aşevine ulaşım sıkıntısı yaşamamaları için İnegöl Belediyesi tarafından, İnegöl´de belirlenecek bir merkezden yemek dağıtımı devam edecek.

 

HER GÜN 150 KİŞİYE YEMEK VERİLİYOR

İnegöl´deki Aşevinde günde 100-150 fakire yemek verildiğini ifade eden Huzurevi Müdürü Recep Şen, ?Aşevi İnegöl´deki fakirlerin yemek ihtiyacını gidermek için kurulmuş bir Belediye kuruluşudur. Belediyemiz burada amme hizmeti yapıyor. Huzurevine gelen insanlar burada barınıyor, yemek yiyor, her türlü ihtiyacı gideriliyor. Belediye Hizmet Masasına başvuran ve bu başvurusu kabul edilen ailelerin her ferdine yemek hazırlanıyor. Gidip evinde çoluk çocuğuyla yemeğini yiyor. Bayram günleri hariç, yılın her günü yapılan bir hizmettir. Bazı insanlar buradan yemek almaya gurur yapabilir. Buna da komşuları vesile olsunlar. Belediyemizin Hizmet Masasına konuyu bildirsinler. Biz burada onları hazır bekliyoruz. Sağlık durumu elvermeyen vatandaşlarımız içinde Huzurevimizin Mobil Aşevi Aracı ile de evlerine kadar yemeklerini de götürmekteyiz? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,49% -0,03
  • EURO

    34,64% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2435,72% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00