www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ASFALT İSYANI

ASFALT İSYANI

Edebey Mahallesi´nde yaşanan asfalt sıkıntısı mahalle sakinlerini çileden çıkardı. 2 bin tırın sevkiyat için kullandığı buzhane yolunun çamur içinde olması ve tırların devrilme tehlikesi yaşaması nedeniyle defalarca yetkililere başvuran mahalle sakinl

 

Edebey Mahallesi sakinleri 2 yıldır yapılmayan buzhane yolu nedeniyle AK Partili yetkililere öke kustu.

Dere yatağında başlayan çalışmalar nedeniyle vatandaşların kendi imkanları ile köprü yaparak evlerine girebildiği Edebey Mahallesi´nde, buzhane yolunun 2 yıldır asfaltlanmaması, sevkiyat yapan tırların devrilme tehlikesine ve çamura saplanmasına neden oluyor.

 

ERDOĞAN BİZİ KANDIRMIŞ

Konu ile ilgili belediyeye ve AK Parti İlçe yetkililerine defalarca yardım talebinde bulunduklarını belirten mahalle sakinleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a da ateş püskürdüler. Mahalle sakinlerinden Mustafa Demir, 2002´den beri AK Parti´nin arkasından gittiğini belirterek, ?Ama ezbere gidiyormuşuz, haberimiz yok. Tayyip ağabeyimiz bizi kandırmış? dedi.

 

TIRLAR DEVRİLME TEHLİKESİ YAŞIYORLAR

Edebey Mahallesi sakinlerinden Mustafa Cengiz, ?2008 yılında Edebey Mahallesi´nde asfalt çalışması yapıldı. Buzhane yoluna doğru olan 300-400 metrelik bir yol asfaltlanmadı ve bugüne kadar kaldı. Bu sıkıntıyı çözmek için söz verdiler fakat hala daha bir girişimde bulunulmadı. Üzerinden 6-7 ay geçti. Buraya yaklaşık 2 bin tane tır gelip gidiyor. Mahallemizin üzerinde 10 civarında mahalle var, oralara geliş gidişlerde sıkıntı yaşanıyor. Dere çalışması yapıldı, yol daraldı. Tırlar dönmüyor, devrilme tehlikesi yaşıyorlar? dedi.

?IRAK´A KADAR GİTTİM BÖYLE BİR YOL GÖRMEDİM?

Bir başka mahalle sakini Mustafa Demir ise, ?Sabah akşam bir kaza oluyor. Beni geçen gün üyelik için aldılar AK Parti´ye götürdüler. Ben zaten 2002´den beri AK Parti´nin arkasından giden bir insanım. Biz gidiyoruz ama ezbere gidiyormuşuz, haberimiz yok. Üye olmaya gittiğimiz zaman Sayın Başkanımız Adem Demirel´e, Alinur Aktaş´ın yardımcısına sorunumuzu ilettim. İş bu boyuta geldi. Kaç kişiye söylediysek hepsi kaçtı. Şu anda da köyümüzde bu konuyla ilgili çağırdığımızda kaçan çok kişi var. Beni götürenler bugün buraya gelip konuşma yapamıyorlar. Neden yapamıyorlar? Hepsinde bir korku var. Bu işin bir kabadayılığı varsa bizden daha büyük kabadayı yok. Bu iş kabadayılıkla olmaz. Biz rica ediyoruz. O zaman da dedim. Burada bizim 5 bin tonluk bir tesisimiz var. Bu tesise 10 bin ton mal girip çıkıyor. 10 bin ton mal giriyor çıkıyor da nereden girip çıkıyor? Önceki akşam buradan tır geldi benim arabama da vurdu. Buradan Irak Erbil´e ihracat oluyor. Ben kendim de ticaret yapıyorum, Erbil´e kadar giden bir insanım. Ben daha ömrümde İnegöl´ün dışına çıktıktan sonra Erbil´e kadar böyle bir yol gördüysem namert olayım. Böyle bir yol Türkiye Cumhuriyeti´nin hiçbir yerinde yok. Devletimiz, benim 2002´de beri arkasına takılıp gittiğim AK Parti bu kadar zayıf mıydı da bu köyü yapamadı? Köyümüzden engeller mi var? Muhtarımız gidip arz edemiyor mu? O da arz etti, bizzat gidip ben kendim de arz ettim. Muhtarlık da bir iş kalmadı. Adem Demirel´e sorunu ilettik. Yapacağız dediler, aradan 1,5 sene geçti, neyi yaptınız? 1,5 sene önce burada dereye taş yapıldı. Onlar yapılırken Ramazan´da benim evimin önüne büyük büyük taşlar getirdiler, takır takır dereyi yaptılar, yolları bozdular. 1,5 seneden beri bu yol böyle. Eğer böyle bir dönemde, böyle bir siyasi partiye biz oy verip daha güveniyorsak bize yazıklar olsun. Burada menfaati için iş yapmayıp da iş yapıyormuş görünenleri de Allah-u Teâlâ başımızdan def etsin? şeklinde konuştu.

 

?HERKES BİRBİRİNE PKK OLDU?

2002 yılından beri soyulduklarını ifade eden Demir, ?Sonra tuttular dediler ki; ?Bunlar cemaatçiler´. Bizi dostlarımızla kötü ettiler. Yok bu fetocuymuş, yok bu cemaatçiymiş? En büyük cemaatçiler şimdi bunlar, en büyük PKK da budur en büyük çakallar da bunlardır. Ben artık utanıyorum. Tayyip Erdoğan çıkıp; ?Fethullah Gülen bizi kandırmış´ dedi ya, o zaman ağabey sen de bizi kandırmışsın. Ben senin arkandan 2002´den beri yürüyorum. Senin için yapmadığım şey kalmadı. Bugün de gördüm ki, sen bizi hepsinden fazla soyuyormuşsun. İnsanlar korkularından buraya gelemiyorlar. Korkunun ecele faydası yoktur. Ben Erbil´e kadar gidiyorum, ticaret yapıyorum, böyle bir yol görmedim, böyle bir düzen görmedim. Başka birileri de bir şeyler söyleyecekler de korku var, neyin korkusu olduğunu bilmiyorum. Bazı insanlar çok dışarıları bilmiyorlar, biz kelle koltukta ticaret yapıyoruz, bizim için hiç fark etmez. Ben bugüne kadar böyle yaşadım, böyle gördüm. Örf ve adetlerimize göre gidiyorum ama bunlar her şeyi değiştirdiler. Bizi bir tane habere takmışlar, yok o arkadaş sosyal medyada Tayyip´i beğenmiş, biz de beğenmişiz. Biz ezbere gitmişiz. Nasıl dedi; ?Fethullah bizi kandırmıştır´, Tayyip ağabeyim de bizi kandırmıştır. Kandırılmışız, başka diyecek bir şey yok. Neden kandırılmışız? Sadece cebimizdekileri almışlar kendi menfaatlerine kullanmışlar. Yol yapmamış, iz yapmamış, gitmiş Cizre´ye kadar asfalt yapmış, asfalt yaparken de altına bomba döşettirmişsin. Biz arkadaşlarımızla bölündük. Emniyet mensuplarıyla bölündük, Fethullah cemaatinden dediler bölündük, birbirimize düştük. PKK´ya gerek kalmadı ki? Herkes birbirine PKK oldu, herkes birbirine düşman oldu. Bunlar kimin sorunu? Tayyip Erdoğan´ın sorunu. Bu günden sonra ağabey de demiyorum. Bu güne kadar ağabeyimdi, bu saatten sonra ağabeyim değil? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19