ASGARİ ÜCRETTEKİ ARTIŞ TATMİN ETMİYOR

ASGARİ ÜCRETTEKİ ARTIŞ TATMİN ETMİYOR

Asgari ücrete yapılan yüzde 6`lık zammı değerlendiren İnegöllü vatandaşlar, artışın olumlu olduğunu fakat geçim sıkıntısını gidermeyeceğini ifade ettiler.

İnegöllü vatandaşlar, asgari ücretin 949 TL’ye yükselmesi ile ilgili bir yandan memnun olurken bir yandan da yetersizlikten şikâyetçi oldular.

GEÇİM DERDİ MANEVİYATI UNUTTURUYOR

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Münir İnaltekin isimli vatandaş, “Öncelikle ben yeni asgari ücretin çalışanlar için makul olduğunu düşünmüyorum. Çoluk çocuğu olan bir aileyi düşünün. 949 TL bu ailenin geçimini sağlayabilir mi? Zaten insanımız maddi sıkıntılardan dolayı maneviyatı unutuyor. Geçinme derdi nedeni ile sürekli olarak dünyevi çareler arıyor ve maneviyattan uzaklaşıyor. Maneviyatını düzeltmeye çalışan vatandaş ise namazını huşu içinde kılamıyor. Çünkü kirası, elektriği, suyu namazda bile adamın aklına geliyor. İnşallah büyüklerin duasıyla, devletimiz, milletimiz daha iyi günler görür. Bu para ile geçinmek gerçekten çok zor. Allah vatandaşlarımızın yardımcısı olsun. Bence asgari ücret en az bin 500 TL olması gerekir” dedi.

1300-1500 ARASI OLMASI GEREKİR

Belirtilen ücret ile bir ailenin rahat bir şekilde geçimini sağlayamayacağını düşünen Yunus Emre Yıldırım isimli vatandaş ise, “Ben bekârım ama evli vatandaşlarımızı düşündüğümde, kira, elektrik, doğalgaz, su, çocuğunun ve eşinin ihtiyaçları ve daha birçok şey sayabilirim. Demem o ki bu ücretin bence bin 300 TL ile bin 500 TL arasında olması gerekir” şeklinde konuştu.

“NASIL GEÇİNECEK?”

Asgari ücretin en az bin 500 TL olması gerektiğini ifade eden Ruhi Şerbetci, “Bence bunun yarısını geri alsınlar. Böyle bir şey olabilir mi? Asgari ücret alan vatandaşlar bu paraya nasıl geçinecek? Daha da arttırılması gerekiyordu. En az bin 500 TL civarında bir asgari ücret olması gerekiyordu” diye konuştu.

DEVLETİN BUNA EL ATMASI GEREKİR

Asgari ücretteki artışın iyi olduğunu ama genel anlamda ücretin tamamıyla insanların zor geçinebileceğini belirten Kamil Gündüz, “Bu paranın normal bir aileyi geçindireceğini düşünmüyorum. Artış çok güzel ama genel anlamda ücrete baktığımız zaman kesinlikle yeterli değil. Kira, doğalgaz derken asgari ücretin ne konumda olduğunu görebiliriz. Ama inşallah devletimiz buna da bir el atar. Dua etmeliyiz ki Allah devletimize, devletimiz de bize versin. Ama dediğim gibi artış yeterli ama ücret genel anlamda tatmin edici değil" dedi.

“TATMİN EDİCİ DEĞİL”

Son olarak konuşan Lokman Kerem Göze ise, “Genel anlamda baktığımız zaman artış çok iyi. Ama ücretin tamamına baktığımız zaman bir ailenin bu para ile geçinmesi açıkçası çok zor. Asgari ücret en az bin 300 TL civarında olması gerekir. Çünkü belki bekârlar için asgari ücretin ne kadar miktarda olduğu önemli olmayabilir ama evli vatandaşlarımız için durum hiçte basite alınabilecek gibi değil. Çocuk, kira derken zaten asgari ücretin üzerinde ihtiyaç tutarı meydana geliyor. Bence asgari ücret tatmin edici değil” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68