www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Asırlık Çınarlara Ziyaret

Asırlık Çınarlara Ziyaret

Belediye başkanı alper taban, kaymakam şükrü görücü ile birlikte İnegöl´de yaşayan ve yaşları 100, 101 ve 113 olan 3 ulu çınarı ziyaret etti. 3 padişah, 12 cumhurbaşkanı, 38 başbakan gören asırlık çınarlarla sohbet edip eskiler konuşuldu.

Belediye Başkanı Alper Taban, Kaymakam Şükrü Görücü ve eşi Nurşen Görücü ile birlikte İnegöl´deki en yaşlı bireyleri evlerinde ziyaret etti. 100 yaşını aşmış yaşlıları ziyaret ederek hediye takdim edilirken, asırlık çınarların sağlık kontrollerinin düzenli olarak yapılması için de talimat verildi.

Protokol, ilk olarak Hocaköy mahallesinde yaşayan 113 yaşındaki Şükriye Bayram´ı ziyaret etti. 113 yaşındaki Bayram, adeta tarihe meydan okuyor. 1906 yılında Sultan Abdulhamit Han´ın yönettiği Osmanlı İmparatorluğu döneminde dünyaya gözlerini açan Bayram, 110 yılık hayatı boyunca, 3 Osmanlı Padişahı ile Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşundan itibaren 12 Cumhurbaşkanı ve 38 Başbakan görmenin gururunu yaşıyor. 1. ve 2. Dünya Savaşı, Balkan Savaşları ile Kurtuluş Savaşına tanıklık eden Şükriye nine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a dualar ederken, dünya gözüyle bir kez görmek istediğini söyledi.

70 Torunu Var

Karşısında protokolü gören ulu çınar Şükriye Bayram, ?Ah benim yavrularım, beni ziyarete gelmişler? diyerek mutluluk gözyaşları döktü. Bayram, ?Sizler varken, bana hiç bir şey olmaz. 2 kızım, 2 oğlum var. 70 torunum var. 5 kuşağı gördüm? dedi.

Atatürk´ü Gördüm

Ziyaret sırasında eski hatıralarını da paylaşan Şükriye Bayram; ?3 yaşındayken Yunanlıları gördüm. Askerleri gördüm. Atatürk denize dökmeye götürdü onları. Çığ gibi asker vardı. Atatürk´ü biliyorum. Atatürk´ü gördüm. Çalışıyordum, işimi bırakıp Atatürk´ü gördüm. Atatürk İnegöl´ün hükümet meydanına geldiğinde gittim yanına. Kalabalıktı. Allah rahmet eylesin. Ona da dua ediyorum. Bugüne erdim çok şükür. İnegöl´ün köküyüm ben. Allah´a çok şükür. Arkamda devlet var. Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömürler versin. 5 vakitte dua ediyorum. O bizi yaşatıyor. Allah ona uzun ömürler versin. Onu doğuran anaya Allah cennet makamı versin. Tayyip oğlum; dünya gözüyle bir kez seni göreyim. Sende beni gör. Allah senden razı olsun. Sana hep dua ediyorum? diye konuştu.

Protokolün ikinci ziyareti ise 101 yaşındaki Emine Hatipoğlu´na yönelik oldu. Ziyarette konuşmakta zorluk çeken Hatipoğlu ile alakalı anıları, kızı Embiye Öztürk anlattı. Kaymakam Şükrü Görücü ile Başkan Alper Taban, son ziyareti ise 100 yaşındaki Azimiye Kılıçer´e yaptılar. Ziyaretlerin ardından konuşan Kaymakam Şükrü Görücü, ?İlçemizdeki 100 yaşın üzerindeki ulu çınarlarımızı ziyaret ettik. Hepsinin sağlıkları yerinde. İhtiyaçları olduğunda her zaman yanlarındayız. Nerede kimsesiz, gariban varsa biz oradayız? dedi. Belediye Başkanı Alper Taban ise, ?Ulu çınarlarımızı ziyaret ettik. Hepsi iyiler. Sağ olsunlar. Bu gönüllere dokunmaktır. İnşallah çok daha güzel olacak her şey? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf :Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51