ASLOLAN ÖĞRETMENLİKTİR

ASLOLAN ÖĞRETMENLİKTİR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği yönetici değerlendirmesinin sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Birileri gider, birileri gelir, bizim için aslolan öğretmenliktir” dedi.

MEB tarafından gerçekleştirilen uygulama sonucu değerlendirmeye alınan 45 okul ve kurum müdüründen barajı geçen 20 müdür görevlerine devam etti hakkı kazandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, dün makamında konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

BİRİLERİ GİDER BİRİLERİ GELİR

Bunun bir görev olduğunu ve görevlerin baki olmadığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Bu hizmet yarışında birileri gelir, birileri gider. Bilindiği gibi Mart 2014 tarihinde, Bakanlığımızın çıkarmış olduğu bir kanun çerçevesinde, 4 yılını dolduran bütün okul müdürleri görevleri sona ermiş oldu. Bakanlığımızın çıkarmış olduğu yeni bir yazıyla, yeni görevleri belirleninceye kadar bunlar görevlerine devam ediyorlar. Bakanlığımızın düşüncesi de şudur; okul müdürlüğü kalıcı bir makam değil, aslolan öğretmenlik, okul müdürlüğü ise 2. bir görev olarak görülmüştür. Tabi bu Bakanlığımızın takdirleridir. Bu çerçevede Bakanlığımızın tarafından bir takvim hazırlanmış. Bu takvime göre 15 Temmuz- 15 Ağustos tarihleri arasında, yine Bakanlığımızın tespit ettiği şekilde, belli elektronik sistem üzerinden, hem okullarda 4 yılını dolduran idarecilerimizin okullarında hem de Milli Eğitim’de, belli değerlendiriciler tarafından belirtilen esaslar çerçevesinde değerlendirmeler yapılmıştır. Okul Aile Birliği ve Okul Meclisi olan okullarımızda okul ve Milli Eğitimden 10 kişinin değerlendirmesi bu. Herkesin bir puan değerlendirmesi vardır. 100 puan üzerinden değerlendirmedir. 75 puan ve üzeri alan arkadaşlarımıza bulunduğu yerde devam etme hakkı getirilmiştir. 75 puanın altında puan alanlara ise artık idarecilik görevinin sonlandırıldığı belirtilmiştir. Bu süreç içerisinde hem okullarda hem Milli Eğitim’de 10 kişi değerlendirme yapmış, bu değerlendirmede hiç kimse hiç kimsenin değerlendirmesini görmemiş ve bilmemiştir. Neticede bizde merakla bekliyor idik, nasıl olacak diye. 45 tane okul müdürümüz değerlendirmeye alınmıştı. Bunlardan bugün itibari ile liste düştü. 20 okul idarecisi 75 puan ve üstünü alarak okullarında, istemeleri durumunda devam etme hakkı kazanmışlardır. Bu dünyanın bir sonu değildir. Neticede bizim için aslolan öğretmenliktir. Öğretmenlik en kutsal görevdir. Tabi bazı arkadaşlarımızın burukluğu olacaktır ama o arkadaşlarında soğukkanlı davranmaya davet ediyorum. Herkesin hakkında hayırlısı olsun” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07