www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Atatürk cumhuriyetini yeniden inşa edeceğiz!

Atatürk cumhuriyetini yeniden inşa edeceğiz!

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma haftası münasebetiyle yazılı basın açıklaması yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İnegöl Şubesi Başkanı Birol Atay; ?Çanakkale, Emperyalist güçlerin, ülkemizin bulunduğu coğrafya üzerindeki, paylaşım projeler

 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma haftası münasebetiyle yazılı basın açıklamasında bulunan,  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İnegöl Şubesi Başkanı Birol Atay; ?Çanakkale Zaferi; millet olma yolundaki en büyük adımdır. Ulus Devlet anlayışının temelidir. Dünya tarihine, bir büyük Devrimci Lideri, Mustafa Kemal Atatürk´ü kazandıran şanlı direnişin adıdır.?Dedi

Çanakkale Zaferi; ?Çanakkale Ruhu?nun oluşumu ve yükselişidir.

 Birol Atay, Devamında ise; ?Çanakkale Ruhu?; Büyük Atatürk´ün Conkbayırı´nda cephanesi biten Mehmetçiklere; ?süngü tak? emrini verdikten sonra; ?ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.? sözleriyle vücut bulan antiemperyalist duruştur.

?Çanakkale Ruhu?; ulus-millet olma sürecinin başlangıcıdır. Yurttaş kavramını; hukukun üstünlüğünü ve demokratik hakları yaşamımıza taşıyan tarihi bir atılımın işaret fişeğidir.

?Çanakkale Ruhu?; emperyalizmi yenilgiye uğratan Büyük Türk Devrimi´nin ışığıdır, doğuşudur.

?Çanakkale Ruhu?; Mustafa Kemal Atatürk´tür. Atatürkçü Düşünce Sistemi´dir. Türkiye´dir.

?Çanakkale Ruhu?; Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünmek, Atatürk gibi hareket etmek demektir. Bir milli bilinçtir. Ulusal bir kimliktir. Öz, yerli ve milli bir zihniyettir.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetimi, Şubeleri ve Üyeleriyle, bir ve bütün olarak; ?Çanakkale Ruhu?nun sahibidir. Atatürkçü Düşünce Derneği; toplumun her kesimine bu bilinci aktaracak ve toplumsal uyanışın önünü açacaktır.?İfadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22