www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ATATÜRK`ÜN BİZDEN BEKLEDİĞİ

ATATÜRK`ÜN BİZDEN BEKLEDİĞİ

10 KASIM 2012 TARİHLİ KÖŞE YAZISI

Bugün 10 Kasım 2012. Bundan 74 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu  Mustafa kemal Atatürk hayata gözlerini yumdu.

Yani Atatürk’te her nefs her insan gibi ölümü tattı. Şuan yaptıklarının ve yapmadıklarının hesabını her Allah’ın kulu gibi vermekte.  

Ancak ülkemizde Atatürk’ü putlaştıranlar, onu adeta ilah gibi görenler var. O’nun izinden gidiyoruz diyerek memleketi bölmek, parçalamak ve ayrıştırmak isteyenler var.  Atatürk’ün sözde ilke ve inkılâpların yaşatacağız diye, batının çürümüş zihniyetinden medet umanlar var.

Evet, Atatürk büyük bir kumandandı. Müslüman Türk devletinin ve milletinin bağımsızlığı için büyük mücadele verdi. Bu nedenle de kimse Atatürk’ün verdiği mücadeleyi azımsayamaz, küçümseyemez.

Ancak şunu unutmayalım ki, Atatürk Müslüman bir toplumun lideriydi. Kendisinin de Müslüman bir insan olduğunu kabul ederek, O’nu Müslüman gibi anmak, O’na olan sevgimizi ve görevimizi Müslüman’a yaraşır şekilde yapmak hem bizim için doğru olandır, hem de kendisinin şuan bizden beklediğidir. 

Zira Atatürk ne bir ilahtır ne bir peygamberdir. Türk tarihine ismi altın harflerle kazılan büyük bir kumandandır.

Allah tarafından bir mucize olsa ve Atatürk yeniden dünyaya gelecek olsa, inanıyorum ki, tüm heykellerinin yıkılmasını ve kendisine gösterilen saygının Allah’a ve peygambere gösterilmesini isterdi.

Şuan Atatürk’e gösterilen sevgi ve saygı Müslüman toplumuna yakışmamaktadır.  Bir kere İslam dininde bir insanın heykelinin dikilmesi kim olursa olsun caiz değildir. Atatürk’e gösterilen saygı, batı kültüründen esinlenmiştir. Bu durum Atatrük’ün kemiklerini sızlatmaktadır.

Atatürk’ün ne çelenge, ne çiçeğe, ne heykelinin karşısına geçip başımızı saygı ile öne eğmemize, ne de siren eşliğinde sessizce saygı duruşunda bulunmamıza ihtiyacı yoktur.

Zaten böyle bir adet İslam’ın ruhuna aykırıdır.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve aziz şehitlerimizin, şuan yüce Allah’ın rahmetine,  önderimiz Hz. Muhammed’in şefaatine ve biz torunlarının 3 İhlâs Bir Fatiha’sına ihtiyacı vardır.

İsterdim ki, devlet büyüklerimiz Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonunda her 10 Kasım günü, camilerimizde mevlidi şerifler okutsa ve bunu geleneksel hale getirse…

İnanıyorum ki, hem Atatürk, hem de aziz şehitlerimiz  böyle bir anma programından daha hoşnut olacaklardır.

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00