www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ateş Karıncalarından Şehitlik Ormanı

Ateş Karıncalarından Şehitlik Ormanı

Orman Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa bir organizasyon tertipleyen Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği ve İnegöl Ensar Vakfı, Tokuş köyü yakınlarındaki ormanlık arazide gençlere pozitif bir çalışma projesi kapsamında gelecek nesiller için 200 fidan d

Hafta sonu düzenlenen çalışmayla onlarca genç ellerine aldıkları fidanları toprağa ekerek yeşilin önemini yaşayarak öğrenirken ağaçlık alan yapılan araziye Şehitlik Ormanı ismi verildi.

Yapılan çalışmayla ilgili bilgiler veren İnegöl Ensar Vakfı başkanı Fatih Bayram; ?Ateş karıncaları olarak yine farkındalık oluşturmak için yollara düştük. Orman genel müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz çalışma sonucunda Tokuş köyünün sırtlarına fidanlarımızı dikmeye geldik. Şunu ifade etmeliyim ki şu anda Finlandiya ormanlarından sadece senede 50 milyar dolar kazanırken maalesef biz 1 milyar dolar kazanıyoruz. Neden ? Planlı bir endüstriyel orman alanları geliştirmemiz gerekiyor. Türkiye Orman genişliğinde Avrupanın üstünde. Amerika, Japonya ve Çin ?den sonra 4.ülkeyiz. Çıkan gazları tutmakta Ormanlarımızın çok büyük bir yararı var.

Mesele burda sadece bitkileri korumak, hayvanları korumak değil, bütün mesele önce insanlığı korumak. Eğer bir genci fidan misali yetiştiremezsek ormanları koruyamayız. İnegöl Orman Genel Müdürlüğüne ve ekibine bu güzel projenin oluşması için gösterdikleri katkılarından dolayı da çok teşekkür ediyoruz.? İfadelerini kullandı.

İnegöl Orman genel müdürlüğü işletme şefi Kutay Murat Erdoğan da ? Orman sevgisini çocuklarımıza aşılamak için onlara fidan dikmeyi öğretmemiz gerekiyor.? sözlerini dile getirdi.



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87