www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ateş Karıncalarından tarihi mekanlara ziyaret

Ateş Karıncalarından tarihi mekanlara ziyaret

Bilecik’in tarih ve kültür zenginliklerini gençlerle buluşturan Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği, sömestre tatili kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikle dikkat çekti

Bilecik’in tarih ve kültür zenginliklerini gençlerle buluşturan Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği, sömestre tatili kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikle dikkat çekti. Dernek Başkanı Tarık Bostancı, gençlerle birlikte gerçekleştirdikleri Tarihi Bilecik gezisi hakkında açıklamalarda bulunarak, tarihin önemine dikkat çekti.

Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği’nin düzenlediği etkinlik ile Bilecik’teki tarihi şahsiyetleri ve Ertuğrulgazi Türbesi’ni ziyaret eden gençler, tarih ile iç içe bir etkinliği yaşamış oldu.

Başkan Bostancı, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Genç kardeşlerle birlikte ‘Tarihi Bilecik Gezisi’ için yola çıktık. Allah yolculuğumuzu hayırlara vesile eylesin. Bir medeniyetin tohumlarının atıldığı bu yerlerin yeniden Ümmet ruhu ile dirilmesini arzu ediyorum. Tarih bizim tarihimiz, medeniyet bizim medeniyetimiz. Benim için Gazze ile Bilecik arasında fark yok. Yapay sınırlar toprak üzerine çizilebilir ama gönül coğrafyasına dokunamaz. Biz ümmetiz.

Medeniyetimiz toprağa atıldığı, ecdadımızın devletini kurulduğu güzel şehir Bilecik gezisinde şunu fark ettim; Allah kendi dinini aziz etmek üzere yola çıkanları aradan yüzlerce yıl geçmesine rağmen yalnız bırakmıyor ve binlerce duaların kabirleri başında yapıldığını, rahmet ile yad edildiğini bizlere gösteriyor. Demek ki hayatı Allah için yaşamayı başarabilirsek, ardımızdan sadakayı cariye kapısını aşındıranlarımız çok olacak. Allah CC hepsinden razı olsun, mekanlarını âlî eylesin ve taksiratlarını bağışlasın”

Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği’nin düzenlediği bu etkinlik, gençlerin kültürel bilinçlerini artırmalarına ve tarihi mekanları ziyaret ederek geçmişle bağ kurmalarına önemli bir katkı sağladı. Dernek, gençlerin sosyal sorumluluk bilinci ve tarih sevgisi kazanmalarına olanak tanıyan etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19