www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Atık yağlar bertaraf ediliyor

Atık yağlar bertaraf ediliyor

Muhtarlıklar ve okullarla işbirliği yapan İnegöl Belediyesi, suları kirleten atık yağları toplayarak kontrollü şekilde bertaraf ediyor.

Şehrin geleceğini imar ederken bir yandan da bugün için en doğru ve en hızlı hizmeti vatandaşlara ulaştırmanın gayreti içerisinde olan İnegöl Belediyesi, aynı zamanda sosyal belediyecilik faaliyetlerini de sürdürüyor. İlçe genelinde yürütülen sosyal belediyecilik hizmetleriyle birçok şehre de örnek olan İnegöl Belediyesi, çevre dostu belediye olarak da dikkat çekiyor.

 

DAHA SAĞLIKLI YARINLAR İÇİN MÜCADELDE

İnegöl Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü marifetiyle her geçen gün kirlenerek doğallığını kaybeden çevreyi korumak adına çevre bilincinin oluşturulması, atık oluşumunun önlenmesi, ‘Sıfır Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm’ konusunun öneminin anlaşılmasını hedefleyen projelerle de geleceğe emin adımlarla yürüyor. Çevreye bilinçsizce dökülen bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararlarının önüne geçmek amacıyla mahalle muhtarlıkları ve okullara atık yağ toplama bidonları bırakılarak temiz çevre ve sağlıklı yarınlar için atık yağların sularla karışıp kirliliğe sebep olmasının önüne geçiliyor.

 

ZARARLARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, bitkisel atık yağların çevreye ciddi zararlar verdiğini söyledi. Taban, sadece çevreye değil ortamda yaşayan canlıların da bu durumdan etkilendiğini kaydederek; “Aynı zamanda atık yağlar yeraltı sularını kirletmekte, sualtı canlı varlıklarını etkilemekte, kanalizasyon sistemlerinde ve atık su arıtma tesislerinde tıkanıklıklara ve kirlilik yükünün artmasına neden olarak işletim ve bakım maliyetini arttırmaktadır. Toprağa döküldüğünde ise kirlenmeler, denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağların, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar verdiği bilinmektedir” dedi.

 

5 LİTRE VE ÜZERİ YAĞLAR EVDEN ALINIYOR

Atık yağların çevre kirliliğine sebebiyet vermemesi adına İnegöl Belediyesi olarak muhtarlıklar ve okullar işbirliği ile yağları topladıklarını dile getiren Başkan Taban, “Vatandaşlarımız evlerinde tüketimi tamamlanmış atık yağları muhtarlıklarımızda ve okullarımızda bulunan bidonlara bırakabilirler. 5 litre ve üzeri yağlar için Alo 153 Çözüm Merkezi numaramıza ulaşmaları halinde vatandaşlarımızın evlerinden de atık yağları alıyoruz.  Sonrasında firma bunları toplayarak geri dönüşüme ulaştırıyor. Böylelikle atık yağların toplanması ve çevreye vereceği zararı engellemiş oluyoruz. Ayrıca bu atık yağların geri kazanımı da sağlanmış oluyor. Tüm vatandaşlarımızdan ‘Atık yağlar ile suyumuzu kirletmeyelim’ projesine destek bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51