Atmaca´dan Aktaş ve Bozbey´e eleştiri

Atmaca´dan Aktaş ve Bozbey´e eleştiri

Mevcut Bozbey ve Aktaş´ın yapmaları gerekenleri yapmadığını belirten Saadet Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atmaca ?Zaten bunun da bariz ispatı, önceki belediye başkanının istifa ettirilmesidir. Demek ki kendileri de yapılan hizmette

Saadet Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atmaca ve İnegöl Belediye Başkan Adayı Hasan Eroğlu, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, İTSO meclis üyelerine proje ve yönetim anlayışlarını aktardılar.

Belediye başkan adaylarını makamında ağırlayan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, Yerel seçimlerin de artık genel seçimler kadar önemli olduğunu dile getirerek, ?Çünkü özellikle yerelde seçilecek başkan ve meclis üyelerimiz şehrin önümüzdeki 5 yıl içerisinde yönetimi gerçekleştirecekler.  Bununla birlikte seçildikleri şehirlerde belki yıllarca planlama noktasında sorumluluk alacaklar. Bizler de İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu şehrin en önemli sivil toplum örgütü kuruluşlarından birisiyiz. İçimizde her ne kadar bağımsız olarak siyaset yapan arkadaşlarımız olsa bile biz İTSO olarak şehrin her kesimine eşit mesafede olan, her düşüncesini aynı şekilde ağırlayan, karşılayan ve saygı gösteren konumundayız. Ben sizlere bu süreçte seçim çalışmalarınızda ve 31 Mart´ta gerçekleştirilecek seçimlerde başarılar temenni ediyorum. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Tekrardan hoş geldiniz ayaklarınıza sağlık.? dedi.

?Seçim Süreci Şehirlerin Kaderini Belirleyecek?

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ´ın konuşmasından sonra meclis toplantı salonuna geçen ve burada söz alan Saadet Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atmaca, sıcak karşılamadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Seçim sürecinin demokrasinin gereği olarak şehirlerin kaderinin belirlendiği bir dönem olduğunu ifade eden Mehmet Atmaca, ?Biz de bu süreçte kendi düşüncelerimizi, yönetim anlayışımızı anlatma fırsatı buluyoruz. Aynı zamanda mevcut eksiklikleri dile getirmeye de gayret ediyoruz.? dedi.

?Bizim Derdimiz Bursa?

?Bizim derdimiz Bursa´mızdır? diyen Atmaca, ?Bursa´mızın son 15 yıl değil son 50 yılda yanlış yönetildiğini ve bunun sonucu olarak Türkiye´nin en büyük imkanlarına sahip olmasına rağmen en büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Bir kere sanayi bakımından Türkiye´nin önemli bir çok ana sanayisine merkezlik yapıyor. Yine doğa ve tarihin bir arada olduğu nadir bölgelerden biri. Tüm bu imkanlarla Türkiye´nin en güzel ili olması gerekirken maalesef bugün başta çarpık kentleşme olmak üzere ulaşım ve diğer kentsel özellikler bakımından ülkemizin en sorunlu şehri haline gelmiştir? dedi.

?Yapılması gerekenleri yapmadılar?

Mevcut Ak Partili belediyenin yapmaları gerekenleri yapmadıklarını ve yapamadıklarını belirten Mehmet Atmaca, ?Zaten bunun da bariz ispatı önceki belediye başkanının istifa ettirilmesidir. Demek ki kendileri de yapılan hizmetten memnun olmamışlar ?dedi.

SORUNLARIN SEBEBİ: ?BEN NE İSTERSEM YAPARIM; HERKES DE UYAR? ANLAYIŞIDIR

Kentin kederini etkileyecek konularda mutlak suretle istişare ve konuşmanın şart olduğunu belirten Atmaca ?Yoksa ben ne istersem yaparım. Yaptığıma da herkes uyar, anlayışı maalesef sorunların asıl kaynağı oluyor. Kentlerimizde en büyük sorun aslında biraz merkezi yönetim anlayışından kaynaklı. Kentsel bütün ihtiyaçları ortaya koyan tek veri nüfustur çünkü. Bütün oranlar nüfusa göre belirlenir. Ancak son yıllarda merkezi hükümet politikaları sebebiyle Bursa aşırı göç aldı. Hem ülkenin değişik illerinden hem yerelde ilçelerden merkeze nüfus kayması oldu. İşte burada yerel yöneticilerin en büyük yanlışı gelen nüfusu mevcut alan içerisinde tutmak oldu. Bu ne anlama geliyor aynı yerde nüfus artmış, buna bağlı araç sayısı artmış, su tüketimi artmış, çevre ihtiyacı artmış. Yerel yöneticiler bunu öngörüp düzenli imar alanları açmadığından bugün birçok yerde kaçak diyebileceğimiz mahallelerimiz oluştu? dedi.

?Belediyenin imkanlarını kendi menfaatleri için kullandılar?

Mustafa Bozbey ve Alinur Aktaş ile ilgili de eleştiri de bulunan Mehmet Atmaca ?Bu arkadaşların ortak eksikleri şunlar; birincisi dürüst değiller. Bu ağır bir kelimedir ama bilinçli kullanıyoruz. Basit bir örnek hem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hem de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş seçimin ilk başladığı günden beri kendi propaganda yapma adına belediye imkanlarını kullanmaktan çekinmediler. Bize göre bu dürüstlük değildir. Bu milletin hakkını ve imkanlarını kendi menfaatleri için kullanmak demektir. İkincisi maalesef istişareye açık değiller. Biraz önce acizane ifade ettiğim üzere kentin kaderini etkileyecek büyük projelerde mutlak suretle istişare edilmesi şarttır. Tabi istişareyi de kendi yandaşlarınla veya birbirini destekleyenlerle değil de özellikle muhalefetle akademik odalarla ve akademisyenlerle istişare yapmak şarttır? dedi.

?Bursaspor stadının maliyetine bile hakim değiller?

Bursaspor stadı ile ilgili rakamları da gündeme getiren Mehmet Atmaca; ?Bursa´da bir stadyum yapıldı. Onun yapılışı doğru mudur yanlış mıdır bir kenara koydum. İhaleyi yapan belediye başkanı Recep Altepe diyor ki 300 milyon TL harcandı. Yeni gelen Alinur Aktaş bey diyor ki 510 milyon TL harcandı.  Muhalefet diyor ki 650 milyon TL harcandı. Akademik odalar da diyor ki 950 milyon TL harcandı. Bunları izah edin açıklayın ve halka sunun. Şeffaflık yok. Dolayısıyla bu anlayışın öncelikle değişmesi gerekiyor.? dedi.

?En büyük projemiz; istişare ve liyakati esas alan yönetim anlayışı?

En büyük projelerinin yönetim anlayışının değişmesi olduğunu belirten Mehmet Atmaca, ?Biz istişareyi ve liyakati esas alan, ahlak ve maneviyatı da başa koyan bir anlayışla bütün sorunların çözüleceğini inancımız tamdır. Yeter ki istişare ve liyakati yönetim anlayışımızın temeline oturtalım.? dedi.

?Mevcut yönetim en temel görevlerini yerine getiremez olmuş?

Mehmet Atmaca´dan sonra kürsüye çıkan Eroğlu, yerel seçimlerin ülkeye ve İnegöl´e hayırlar getirmesini temenni ederek, ?Teşkilatımız tarafından bizlere bu görev yüklendi bizler de göreve layık olabilmek için çalışıyoruz. Mevcut belediye yönetimi üç dönemdir görevde fakat en temel görevlerini bileyerine getirmekte bile zorlanır hale gelmiş. Biz bunu sahada görüyoruz. Bizler Saadet Partisi olarak bu yönetimin değişmesi taraftarıyız. Geçmişte sizler, teşkilatlarımıza görev verdiniz ve güzel hizmetler aldınız. Bizler yine hizmet etmeye talibiz ve bunun için desteklerinizi bekliyoruz. Ayrıca bu güzel karşılama için de başkanımıza ve İTSO meclis üyelerimize teşekkür ediyorum? dedi.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 

 

 



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00