www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ATÖLYE İNEGÖL AMACINA ULAŞTI

ATÖLYE İNEGÖL AMACINA ULAŞTI

İnegöl Mobilya sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Talha Öziş, Atölye İnegöl´de gerçekleştirilen tasarımların İnegöllü firmaların kataloglarına girmeye başladığını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti.

 

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ve yönetim kurulu üyeleri, Atölye İnegöl´de bir basın toplantısı düzenleyerek gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

HER AY TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ; ?Bundan böyle her ay İMOS olarak basın toplantıları düzenleyeceğiz. Bu toplantılarda üyelerimizi ve basın mensuplarımızı İMOS üyelerimizin yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendireceğiz. Buna aracı olacağınız için sizlere teşekkür ederim? dedi.

TASARIMLAR YAPILMAYA BAŞLANDI

Çok önem verdikleri İnegöl Atölye konusunda bilgilendirme yapacağını belirten Uğurdağ, ?İlk basın toplantısını da bu konuya ayırdık. Mart ayı itibariyle yeni yerimize geçtik. Öğrencilerimiz tasarım yapmaya başladılar. Bu konuda da İMOS yönetim kurulundan bir komisyon oluşturduk. Tasarım yapıyor ve firmalarımıza tasarım gönderiyorlar. Yönetim Kurulu üyemiz Talha Öziş kardeşimiz hem üyelerimize hem de arkadaşlarımıza bilgiler verecektir? şeklinde konuştu

FİRMALARDAN TASARIMLARA YOĞUN TALEP

Konu ile ilgili detaylı bilgi veren İMOS Yönetim Kurulu Üyesi Talha Öziş ise; ?İnegöl mobilya sektörünün tasarımcı açığını kapamak, sektörel eğitimler vererek yeni tasarımcılar kazandırmak adına BEBKA desteğiyle kurmuş olduğumuz İMOS Atölye´nin 1. yılını doldurmuş bulunmaktayız. 10 öğrenci ile başlayan İMOS Atölye´de 4 öğrencimiz Çilek ve Classi firmalarında çalışmaya başlarken diğer 6 öğrencimiz bünyemizde devam ederek sektöre yeni tasarımlar sunmak adına mesai harcamaktadır. Firmalardan gelen talepler doğrultusunda Okan Koltuk, Selimoğlu Koltuk, Jest Mobilya, Dekorart Mobilya ve Togo Mobilya, İMOS Atölye´den aldığı tasarımları, koleksiyonlarına eklemişlerdir. İMOS Atölye´den alınacak tasarımlar yüzde 50 KOSGEB desteklidir. Ürün tasarımı haricinde, fuar standı, mağaza tasarımı, ev ve ofis iç mimari gibi hizmetlerde vermekteyiz? diye konuştu.

2. GRUP ÖĞRENCİ ALIMI 1 EYLÜL´DE BAŞLAYACAK

2. grup öğrenci alımı duyurusunun Haziran sonunda yapılacağını aktaran Öziş, ?45 gün askıda kaldıktan sonra 1 Eylül´de yeni 10 öğrenci ile eğitim faaliyetlerimize ve sektöre yeni tasarımcı gençler yetiştirmeye devam edeceğiz. Tüm mobilya sanayicilerimizi, İMOS Atölye desteklerinden faydalandırmak, inovatif çözümler sunmak, yeni tasarımlarla buluşturmak adına kahve içmeye bekliyoruz? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01