AVM KAVŞAĞINA YENİ ÇEHRE

AVM KAVŞAĞINA YENİ ÇEHRE

Kent içi trafik güvenliği ve ulaşım konforunun arttırılması amacıyla yeni düzenleme yapılan AVM kavşağı, sinyalizasyon ve yaya korkuluğu çalışmalarıyla da yepyeni bir çehreye bürünüyor.

 

İnegöl Belediyesi’nin kent içi trafik güvenliği ve ulaşım konforunun arttırılması amacıyla başlattığı kavşak düzenlemeleri kapsamında yeniden dizayn edilen AVM kavşağında sinyalizasyon ve yaya korkuluğu uygulaması da yapılıyor.

MAL VE CAN GÜVENLİĞİ DAHA EMNİYETLİ OLACAK

AVM kavşağına bambaşka bir hava katan çalışmaları Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi. Emniyet Müdürü Murat Sevinç’in de hazır bulunduğu inceleme sırasında açıklama yapan Başkan Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak kent genelinde başlatmış olduğumuz ve sayısını 36’ya çıkardığımız kavşak düzenleme çalışmalarını ara vermeden sürdürüyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Ahmet Akyollu Caddesi ile Altay Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan AVM (ALTAY) kavşağını yeniden düzenleme çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Bu çalışmamızın tamamlanmasının hemen akabinde başladığımız Şebboy Caddesi’nde de benzer bir çalışmamız devam etmekte. AVM kavşağındaki çalışmamızın son aşaması olan sinyalizasyon ve korkuluk çalışmalarımızın da tamamlanmasıyla artık trafikte mal ve can güvenliği daha emniyetli olacaktır” dedi.

KENTİN MARKA DEĞERİ ARTACAK

Kavşak düzenlemesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Alinur Aktaş, “AVM Kavşağımızda yayaların ve sürücülerin kural ihlali yapmaması ve karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçiş yapabilmeleri için ışık yoğunluğu arttırılmış, gövdeden led’li yeni nesil sinyalizasyon direkleri uygulanmaktadır. Işık yoğunluğu arttırılmış led’li sinyalizasyon sistemimizle insanların hata yapma direncini kırmayı amaçlıyoruz. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.         Motorlu araç ve yaya trafik akışının düzenli ve güvenli olması için, İnegöl’de ilk defa kavşaklardaki bordür üstlerine, toplam uzunluğu 300 metre, boyu; 2.1, yüksekliği; 1.1 metre olan, 3 milimetre sac levhadan ibaret, dış cephesi poliüretan fırınlı boya ile boyanmış yaya korkuluk montajları yapılmıştır.  AVM kavşağımızdaki yaya korkuluk modellemesi,  İnegöl’ümüzün simgelerinden olan çınar ağacının gövdesinden uzanan dallardan esinlenilerek tamamen özgün bir tasarım olarak siz değerli İnegöl halkının beğenisi ve hizmetine sunulmuştur. Her 6 metrede bir direklerde, İnegöl Belediyesi logosundan oluşan ışıklandırmayla daha modern bir görünüm verilerek, İnegöl’ümüzün en modern görünümlü kavşağı olmaktadır. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla hem işlevsel, hem de görsel anlamda güzel bir kavşak ortaya çıkarken, kentimizin kuzey girişini de kentimize yakışır düzeye getirmiş olduk. AVM kavşağımız gerek yapısı, gerek peyzajı gerek aydınlatması ve sinyalizasyonu ile kentimize bir değer katarak, kentimizin marka değerini artıracaktır diye düşünüyorum. Çalışmamızın kentimize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” açıklamalarında bulundu.

RİAYET ETMELERİNİ RİCA EDİYORUZ

Yaya ve araç trafiğinin güvenliği açısından vatandaşlardan yeni yapılan kavşaktaki sinyalizasyon sistemine riayet etmelerini rica eden İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç ise, “Yeni yapıldığı için tabi ki eskiden kalma alışkanlıklarla insanlar hareket edecektir ama biz hukuk kurallarına bağlıyız. Dolayısıyla insanlarımızın kırmızıda durmalarını, yeşilde de geçmelerini arzu ederiz. Ayrıca kavşak içine de vatandaşlarımızın park etmemelerini rica ediyoruz. Çünkü kavşak içlerine park yapılması yasaktır. Ayrıca yayalarımızın kendilerine ayrılan ışıklı sinyalizasyon sisteminin olduğu yerden geçmelerini, ışıklı sinyalizasyon sistemi haricinde fiziki engellerin üzerinden atlamak suretiyle geçiş yapmamalarını, bunun trafik kurallarına uygun olmadığını, oluşacak herhangi bir kazada vatandaşlarımızın yaya geçitlerini kullanmadıklarından dolayı kusurlu olacaklarını şimdiden belirtmek isterim. Sürücülerimize ve yayalarımıza kazasız günler diliyorum” dedi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32