www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

AVM'de sanat müziği fırtınası

AVM

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu ile İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından İnegöl AVM'de gerçekleştirilen ortak konser vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Şef Diler Yalaza yönetiminde İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu ve İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ortak bir repertuarla birbirinden güzel eserler seslendirdiler.  Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ile Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan'ın da izlediği konser Hicaz faslıyla başladı.

 SOLİSTLER GEÇİDİ

Hicaz faslının ardından İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu solistlerinden Faik Doğan hüzzam makamında güftesi ve bestesi Yusuf Nalkesen'e ait ‘İçimde kim vardır bir bilebilsen' adlı eseri seslendirdi. Ardından İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu solistlerinden Hacer Güner'in aynı makamda güfte ve bestesi Suat Sayın'a ait ‘Kederli günlerimde arkadaş oldun bana' adlı eserini okudu.

 SEGAH MAKAMINDA ESERLER

Münir Nurettin Selçuk'un ‘Dönülmez akşamın ufkundayız' adlı eseri İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu solistlerinden İbrahim Tırnava seslendirdi. İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu solistlerinden Gamze Sinderışık, Segâh makamında güftesi Orhan Seyfi Orhon'a bestesi Hayri Yenigün'e ait ‘Ölürsem yazıktır sana kanmadan, kollarım boynunda halkalanmadan' adlı eseri, koro da aynı makamdaki ‘Leyla bir özge candır' ve ‘Açılır gonca gül yar' adlı eserleri izleyicilerle birlikte okudu.

 KORO VE SOLO ESERLER

Güftesi Faik Ali Ozonsay'a bestesi Sadi Hoşses'e Kürdili Hicazkar makamındaki ‘Yıldızlı semalardaki haşmet ne güzel şey' adlı eseri İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu solistlerinden Osman Karaca, bestesi Yusuf Nalkesen'e aynı makamdaki ‘Söyle nazmı bu kaş çatış benden uzaklara kaçış' adlı eseri de aynı korodan solist Ferdane Atay seslendirdi. Koro yine Kürdili Hicazkar makamında ‘Ne o bensiz edebilir ne temelli gidebilir' adlı şarkıyı okudu.

 BİR DEMET YASEMEN

Güftesi Cansın Erol'a bestesi Selahattin İçli'ye ait Kürdi eserde İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu solistlerinden Cem Taşkıner sahne aldı: ‘Tanrım bu son bahar vurgunu' Hemen ardından koro güfte ve bestesi Zeki Müren'e ait Nihavend makamındaki eseri seslendirdi: ‘Bir demet yasemen aşkımın tek hatırası''

 MÜDÜR KAPLAN'DAN ŞİİR DİNLETİSİ

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu Solistlerinden Fatih Şen, bestesi Avni Anıl'a ait Nihavend makamındaki ‘İçimde nice uzun yılların özlemi var' adlı eseri seslendirmesinin adından koro aynı makamda ‘İnleyen nağmeler' ve ‘Gel gönlümü' adlı eserler ile Aşkefza makamında Erol Sayan'a ait ‘Ömrümüzün baharı' adlı eserle konserini sonlandırdı. 

 Konserin ardından konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl ile İznik koroları ile şef Diler Yalaza'ya teşekkür etti. Şahin, İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'ndan Ferdane Atay'a plaket takdim etti.

 Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan da okuduğu şiir ile konseri izlemeye gelenlerden büyük alkış aldı.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29