AVRASYA YOLU FOTOĞRAFLARI BEĞENİYE SUNULDU

AVRASYA YOLU FOTOĞRAFLARI BEĞENİYE SUNULDU

Evliya Çelebi Yolu´nun İnegöl bölgesinde yürüyüş yapan İtalyan öğrencilerin çekmiş olduğu fotoğrafların yer aldığı ?Avrasya Yolu Fotoğraf Sergisi? bugün düzenlenen törenle Kent Müzesinde izlenime sunuldu.

Kültür Rotaları Derneği ve Avrupa ViaFrancigena Birliği ortaklığında; İnegöl Eğirdir ve Demre Belediyeleri iştirakiyle yürütülen bir sivil toplum diyalogu çalışması olan ?Avrasya Yolu Fotoğraf Sergisi? bugün Kent Müzesinde düzenlenen törenle izlenime sunuldu. İlki geçtiğimiz hafta Eğirdir´de yapılan serginin 2´ncisi İnegöl´de ilçe halkıyla buluşurken, 31 Ocak 2017 tarihine kadar ziyaretçilerini kabul edecek olan serginin açılışına Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte kalabalık davetliler katıldı.

?YÖRENİZ İNANILMAZ GÜZEL?

Sergi açılışı projenin takibini yapan ve Evliya Çelebi Yolunu adım adım dolaşarak rotasını belirleyen İngiliz tarihçi Dr. Caroline Finkel´in konuşmasıyla başladı. Caroline Finkel, son zamanlarda İnegöl´e sıkça geldiklerini ifade ederek, ?Yürüdük, merkezi gezdik, İnegöl ilçesi içerisinde 14 köylerden geçtik, muhtarlar ve halklarla konuştuk. Ne kadar hoş olduğunu anlatamam. Her zaman hava güzel değildi. Bazen yağmur yapıyordu ama bizim için hiç önemli değil. Çok zevk aldık. Çok keyifliydi. Sizin yöreniz inanılmaz güzel. Bu güzel memleketinizi epey gezdik? dedi.

SUNGURPAŞA´DAN KOCAYAYLAYA

2009´da ilk olarak Evliya Çelebi yolunu kat ettiklerini hatırlatan Finkel, ?Atla gittik o zaman Hersek köyünden Simav´a kadar. 6 haftalık bir seyahatimiz vardı. Geceleri de çadırlarda kaldık. Biliyorsunuz bu esasında bir AB projesi. Türkiye´de kuzeyden güneye kesintisiz tek bir yol çizmeye çalışıyoruz. Bu yol esasında İngiltere´den Roma´ya, İstanbul´a ve Demre´ye gidecek. Ama bizim için önemli kısım İnegöl. Evliya Çelebi Yolumuz buradan geçiyor. 85 kilometre aşağı yukarı. Bu yol Sungurpaşa köyü, Boğazköy´den başlıyor ve önce engebeli araziden sonra biraz Uludağ eteklerine çıkıyor, bir daha iniyor ve yine çıkıyor. Sonra Domaniç dağlarından Kocayayla geçidine ulaşıyor? diye konuştu.

İNEGÖL DIŞINDAN DA GELENLER OLACAK

Caroline Finkel, yürümenin inanılmaz güzel bir şey olduğuna da vurgu yaparak ?Çok da zor değil. Dik rampalar falan az. Herkes çıkabiliyor. Sadece İnegöl değil daha farklı yerlerden de gelenler olacak? ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile serginin açılışı gerçekleştirilirken, daha sonra davetliler fotoğrafları ilgiyle inceledi. Evliya Çelebi Yolu´nun İnegöl bölgesindeki kırsalı ve köylerini gösteren kısa film gösterimi ile açılış programı son buldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07