www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Avrupa´da ilk sıradayız!

Avrupa´da ilk sıradayız!

Saadet Partisi İnegöl Kadın Kolları Başkanı Havva Şen, Türkiye´nin maden kazalarında dünyada 4´üncü Avrupa´da ilk sırada olduğunu söyledi.

Dünya Madenciler Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Saadet Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Havva Şen, madencilik işkolu tüm dünyada, iş kazası ve meslek hastalıkları açısından en riskli işkollarından birisi olduğunu belirterek, ?Dünya işgücünün sadece yüzde 1 i bu sektörde çalışmaktadır. Ölümcül kazaların yüzde 5 i bu sektörde meydana gelmektedir. Bu sektörde günde 40 tan fazla ölüm söz konusudur. Türkiye iş kazalarında dünyada dördüncü, Avrupa da ise birinci durumdadır.?dedi.

Havva Şen, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi. ?TÜİK e göre, ülkemizde meydana gelen iş kazalarının yüzde 10.1 i madencilik işkolunda gerçekleşmektedir. Madencilik işkolu sadece iş kazaları değil, meslek hastalıkları açısından da çok riskli bir işkoludur.Kuralsız, denetimsiz, güvencesiz çalışma şartlarında, ölümün madencinin kaderi haline getirildiği ülkemizde, maden kazaları sonucu yaşanan ölümlerde dünyada ilk sıralarda yer almayı sürdürüyoruz.Milyonlarca yılda oluşan ve yenilenemez yeraltı kaynaklarımız olan madenlerimizin kamu yararı doğrultusunda uluslararası norm ve standartlar baz alınarak aranmasını, işçi sağlığı ve güvenliğini esas alarak; çevreyi, doğal ve kültürel zenginliklerimizi koruyarak değerlendirilmesini ve buna yönelik politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini bir kez daha yineliyoruz.Dünya Madenciler Günü´nü ölümlerle anmayarak; yaşanası güzel bir ülkede kutlanacak bir güne dönüştüreceğimize olan inancımızla;Bir avuç kömür için, bir ömür veren" binbir türlü meşakkat ile çalışan madencilerimizin #4AralıkDünyaMadencilerGünü´nü kutluyor, Soma ve Ermenek faciaları başta olmak üzere madenlerde çalışırken hayatını kaybeden bütün emekçi kardeşlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. ?dedi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71