www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ayçekirdeği üreticisinin yüzü güldü

Ayçekirdeği üreticisinin yüzü güldü

İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, Yağlık ayçekirdeğinde sezonu boyunca kooperatif ortakları tarafından bin 610 ton yağlık ayçekirdeği mubayaa edildiğini, bunun karşılığında 4 milyon 55 bin 457 lira ödeme yapıldığını b

Yağlık ayçekirdeği sezonunun geçtiğimiz yılla aynı oranda olduğunu ifade eden İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, ?Ürün hasadı olarak geçen yılla aynı ama fiyatların artış göstermesi üreticilerimizi memnun etti. Ortaklarımızın kooperatifimize mubayaa ettiği ayçekirdeklerinin yağ oranı ortalama yüzde 45,5 çıktı. Bu oranla Türkiye ortalamasını yakaladık. Kooperatif ortaklarımız tarafından bu yıl bin 610 ton yağlık ayçekirdeği mubayaa edilirken, bunun karşılığında ortaklarımıza 4 milyon 55 bin 457 lira ödeme yapıldı. Üreticilerin fiyatlardan memnun olması ve yağlık ayçekirdeği dışındaki ürünlerin para etmemesi önümüzdeki sezon için bizi umutlandırdı. Önümüzdeki sezonda İnegöl´de yağlık ayçekirdeği ekiminin artmasını bekliyoruz. Bu yıl yaklaşık 11 bin dönüm alanda ekilen yağlık ayçekirdeği önümüzdeki sezon yaklaşık yüzde 25 artarak 13-15 bin dönüme çıkacağını düşünüyoruz? dedi.

GENEL KURULA DAVET

17 Kasım Cumartesi günü (bugün) Genel Kurul toplantısı yapacaklarını belirten Başkan Girgin, ?1969 yılından beri faaliyette bulunan kooperatifimizin genel kurulu var. 17 Kasım Cumartesi günü saat 10.00´da Alanyurt yolu üzerinde bulunan Vizyon Düğün Salonunda Genel Kurulumuzu yapacağız. Bu genel kurulda da başkanlığa adayım. 2 dönem başkan olarak hizmet etmekten gurur duyduğum kooperatifimize bir dönem daha hizmet etmek için aday oldum. Kooperatifimize ortak olanlardan oy kullanacak hazirun listelerini mahalleler gönderdik. Bu listeye bakarak ortaklarımızı oy kullanmak için kongremize bekliyoruz? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00