AZ KALDI DOLANDIRILIYORDU

AZ KALDI DOLANDIRILIYORDU

İnegöllü 62 yaşındaki Fahri Demirel, kendisini polis olarak tanıtan bir dolandırıcıya altınlarını ve paralarını kaptırmaktan, son anda emniyet ekiplerinin müdahalesi ile kurtuldu.

 

OĞLU EMNİYETİ ARAYINCA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

İnegöl Hükümet Konağı mevkiinde ikamet eden 62 yaşındaki Fahri Demirel´i arayan bir dolandırıcı, kendisini polis olarak tanıttı. Hesaplarının PKK terör örgütünün eline geçtiğini belirten dolandırıcı, hesabının alınması için paraya ihtiyacın olduğunu ifade ederek yaşlı adamı kandırdı. Evindeki kızına ve ailesine ait paralar ile altınları bir poşete koyup evden çıkan yaşlı adam parayı göndermek için Bankalar Caddesi´nin yolunu tuttu. Babasının Emniyet ekipleri tarafından arandığını öğrenen aile bireyleri dışarda olan ağabeyleri 35 yaşındaki Dinçer Demirel´i arayarak haber verdiler. Yaşlı adamın oğlu Dinçer Demirel, 155´i arayarak babasının neden arandığını sordu. Emniyet ekipleri dolandırıcılık olayı olduğunu sezerek konu ile ilgili harekete geçtiler.

 

ZOR İKNA ETTİLER

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçerek, yaşlı adamın oğlu ile kısa süreli irtibatta bulundular. Evden ziynet eşyaları ve paralarla çıkan yaşlı adamın Sarraflar Çarşısı ve Bankalar Caddesi´nde olacağını düşünen Emniyet Ekipleri, her iki noktaya dağılarak yaşlı adamı aramaya koyuldular. Tüm sarraf dükkânlarına giden Emniyet Ekipleri yaşlı adamın altınları bozdurmadığını teşhis edince Bankalar Caddesi´nde araştırmalarını derinleştirdiler. Bankalar Caddesi´ndeki özel ve devlet bankalarını tek tek gezen Emniyet Ekipleri, özel bir bankada dolandırıcının hesabına para yatırmak üzere olan yaşlı adamı bularak girişimini önlediler. Emniyet ekipleri ısrar ederek telefonla dolandırıcı ile görüşme yapan yaşlı adama müdahale ettiler. Emniyet ekiplerinin zamanında ve etkin müdahalesi sonucunda yaşlı adamın ziynet eşyaları ile nakit paraları kurtarılmış oldu.

?SAVCILIKTAN ARIYORUZ?

Yaşlı adamın dolu olan poşetinden kendine ait 5 bin lira civarında nakit ile 10 bin lira değerinde ziynet eşyası çıktı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yaşlı adam; ?Savcılıktan arıyorum dediler. Bankalar Caddesi üzerine çağırdılar. Bende evden aldığım altınları ve paraları poşete koyup Bankalar Caddesine geldim. Altınları bozdur dediler, ama ben bozdurmadım? şeklinde konuştu.

?NUMARASI HEP MEŞGULDÜ?

Yaşlı adamın oğlu Dinçer Demirel ise, ?Babamı polislerin aradığını öğrenince bende sormak için karakola gittim. Karakolda babamın numarasını aradılar ama hep meşguldü. Dolandırılacağını anlayan Emniyet Ekipleri duruma müdahale ederek babamın dolandırılmasının önüne geçtiler. Polis teşkilatına teşekkür ederiz? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07