AZERİ HEYETİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

AZERİ HEYETİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Ertuğrulgazi Derneği’nin bu yıl 15’incisini düzenlediği geleneksel Ertuğrulgazi’yi anma ve İnegöl şenlikleri kapsamında Azerbaycan’dan İnegöl’e gelen folklor ekibi, İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Nedim Bayra

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği’nin geleneksel Ertuğrulgazi’yi anma ve İnegöl şenlikleri kapsamında Azerbaycan’dan İnegöl’e gelen halk dansları ekibi, İnegöl’de gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında Cumartesi günü İnegöl Belediyesine de ziyarette bulundu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın şehir dışında bulunması nedeni ile Azeri heyeti Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Nedim Bayram Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen’in makamında ağırladı.

“İNEGÖL’Ü TANITIYORUZ”

Azerbaycan’dan ekiple birlikte gelen gazeteci Nigar Almankızı ve halk dansları ekibi sorumlusu Vugor Caferuf ile folklor ekibinin bulunduğu ziyarette konuşan Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Cafer Atan, İnegöl Ertuğrulgazi Derneği olarak 15’incisini düzenledikleri Ertuğrulgazi’yi anma ve İnegöl şenlikleri kapsamında bu yıl Azerbaycan’dan da bir folklor ekibinin İnegöl’e geldiğini söyledi. İnegöl’ü tanıtmak amacıyla bir dizi ziyaretler ve geziler düzenlediklerini anlatan Atan, “Belediyemiz de bir ziyaret gerçekleştirmek istedik. Belediye Başkanımız İnegöl’de olmadığından Nedim Bayram bizleri ağırlıyor. İnegöl’ümüzü tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Çok güzel diyaloglarımız oldu, onlar da dernek olarak bizleri Azerbaycan’da ağırlamak istediklerini söylediler” dedi.

“YILIN 12 AYI KÜLTÜREL ETKİNLİK YAPIYORUZ”

İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Nedim Bayram ise, kültürel etkinlikler kapsamında İnegöl Belediyesi olarak yılın 12 ayı çeşitli etkinlikler düzenlediklerini hatırlattı. Özellikle yaz ayları geldiğinde bu etkinliklerin hat safhaya çıktığını kaydeden Bayram, “Belediyemizin dışında müstakil olarak kurulan dernekler de bazı etkinlikler düzenlemekte. Bu derneklerimizden biri de Ertuğrulgazi Derneği. Her yıl geleneksel olarak yaptıkları programlar dahilinde bu yıl bir değişiklik yaparak yurt dışından, kardeş ülke Azerbaycan’dan bir folklor ekibini misafir ediyorlar. İnegöl ziyareti kapsamında yurt dışından gelen ekiplerimiz Belediyemizi de ziyaret ediyorlar. Belediye Başkanımızın daha önceden planlanmış bir programı olduğundan dolayı Kültür Komisyonu olarak kendilerini biz ağırladık. Gelen misafir ekibimize hoş geldiniz diyoruz. Bahar ve yaz programlarının derneksel olarak ilklerini yaşıyoruz. Bu İnegöl’deki birlikteliğin her yerde yaşanmasını diliyorum” diye konuştu.

Ziyarette Azeri folklor ekibinin dansçıları Nedim Bayram’a çiçek takdim ederken, Bayram ise ekiple birlikte gelen gazeteci Nigar Almankızı ve ekip sorumlusu Vugor Caferuf’a İnegöl’den motiflerin yer aldığı çini ile İnegöl Tanıtım ve Kent Rehberi hediye etti.



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26