www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BABASULTAN´DA TARİHİ SAHNE

BABASULTAN´DA TARİHİ SAHNE

Tüm Türkiye´yi ekranlara kilitleyen Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği´nin daveti üzerine İnegöl´e geldi. Oyuncuları Cuma namazını Babasultan Mahallesi´nde kılarak Geyikli Baba Türbesini ziyaret ettiler.

 

Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları Nurettin Sönmez (BamsıBeyrek), Hüseyin Özay (Korkut), Kaptan Gürman (Geyikli), Celal Al (Abdurrahman), Ayberk Pekcan (Artuk Bey)´den oluşan oyuncu ekibi Babasultan Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılandılar. Geyikli Baba türbesini ziyaret ederek dua eden ekip ardından Babasultan Camii´nde Cuma namazını kıldılar.

 

GÜRMAN GEYİKLİ BABA´YA DUA ETTİ

Oyuncular arasında yer alan ve Babasultan Camii´nin hemen yanında türbesi bulunan Geyikli Baba türbesini ziyaret eden Kaptan Gürman, canlandırdığı karakterin türbesinde dua ederken oldukça heyecan yaşadı.

 

?TARİHİ KARAKTERLERİ DOĞRU YANSITMAYA ÇALIŞIYORUZ?

Cuma namazının ardından dizi oyuncuları basın mensuplarına açıklamalarda bulundular. Korkut karakterini canlandıran Hüseyin Özay, ?Canlandırdığımız karakterlerin asıllarını görmek bizi mutlu etti. Bizde o tarihi karakterleri doğru yansıtmaya çalışıyoruz. Yaptığımız iş çok riskli bir iş. En ufak bir yanlışta büyük bir sapma olur korkusuyla dikkat ediyoruz. Başta yapımcımız arkasında bulunan kocaman ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizlerden çıkan o güzel eseri sizlere yansıtmaya çalışıyoruz. Becerebildiğimiz kadar görevimizi yapmaya çalışıyoruz? dedi.

 

MANASI BÜYÜK

BamsıBeyrek karakterini canlandıran Nurettin Sönmez ise, ?Teveccüh görmek büyük bir şeref. Bu topraklarda olmak, bu havayı teneffüs etmek çok değerli manası büyük?şeklinde konuştu.

 

GÖREVİ HAKKIYLA YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Abdurrahman karakterini canlandıran Celal Al, ?Herkesten Allah gani gani razı olsun. İlginiz için alakanız için? Bursalı olarak hamd olsun böyle bir proje içindeyim. Böyle bir zatın da hayatının anlatıldığı bir projedeyim. İnşallah bu görevi hakkıyla yaparız?diyerek karakteri ile alakalı soru soranlara diziyi izlemeleri yönünde tavsiyede bulundu.

 

?ATA TOPRAKLARINDA BULUNMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ?

Artuk Bey karakterini canlandıran Ayberk Pekcan, ?Allah sizlerden razı olsun, bize gösterdiğiniz teveccüh için. Biz burada Ata topraklarında bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Konukseverliğiniz için çok çok teşekkürler? diye konuştu.

 

ÇOK HEYECANLIYIM

Babasultan Mahallesi´nde yer alan Geyikli Baba karakterini canlandıran Kaptan Gürman ise, ?Çok heyecanlıyım. Buraya gelirken heyecandan öldüm. Böyle zatların karakterini taşımak çok zor ve sorumluluk isteyen bir şey? ifadelerini kullandı.

 

Açıklamaların ardından her Cuma namazı sonrası Babasultan Mahallesi Muhtarlığı tarafından dağıtılan pilav ayran dizi oyuncularına da ikram edildi.

 

SELFİE VE FOTOĞRAF ŞOV

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan dizi oyuncuları, vatandaşlarla selfie ve fotoğraf çekinerek anı ölümsüzleştirdiler.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71