Bahar Hıdrellez Ateşiyle Karşılandı

Bahar Hıdrellez Ateşiyle Karşılandı

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Hıdrellez Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Baharı Kültür Parkta gerçekleştirilen etkinliklerle karşılayan İnegöllüler, gün boyu süren etkinliklerle yaza merhaba dedi.

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 11´incisi düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri, Pazar akşamı Kültür Parkta gerçekleştirildi. 17.00´da başlayan etkinliklerde İnegöllüler hem piknik yapıp hafta sonunu değerlendirdi hem de düzenlenen eğlenceler ve hıdrellez ateşiyle baharı coşkuyla karşıladı.

Kültür Park kameriyeler bölgesinde hazırlanan platformda 17.00´da başlayan hıdrellez şenliği, çocuklar için hazırlanan yarışmalarla start aldı. Farklı etkinliklerin yer aldığı programda hem çocuklar hem yetişkinler eğlenceli dakikalar geçirirken, şenlik illüzyon gösterileri ile devam etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hıdrellez şenliklerinde ateş yakma töreni öncesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Konuşma sonrası Başkan Aktaş ve beraberindeki protokol üyeleri Kültür Park içerisinde hazırlanan hıdrellez ateşini vatandaşlarla birlikte yaktı. İlçe halkının merakla beklediği ateş serin bahar akşamında vatandaşları ısıtırken, ateşin yakılması ve sonrasında da güvenlik önlemleri elden bırakılmadı. Özellikle çocukların ateşe yaklaşmamaları konusunda tedbirler alındı. Şenlikler Cem Taşkıner´in konseriyle devam ederek son buldu.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00