BAKALIM KİMLERİN NERESİ KAŞINACAK?

BAKALIM KİMLERİN NERESİ KAŞINACAK?

Şerif Gürbaş`ın 5 Eylül 2012 tarihli köşe yazısı

Bu kış gerçekten de zor geçecek.  Hani kış ayı çetin mi geçecek bilemiyorum, ama geçtiğimiz kış ayının son günlerinde doğalgaza yapılan yüzde 18,72’lik zammın yansımalarını bu yıl doya doya! yaşayacağız.

Ayrıca 8 yıllık sabit tarife süreleri dolan dağıtım şirketleri de zamma hazırlanıyor. 2004 yılından buyana İnegöl’e hizmet veren İNGAZ’da ilk kez abonelerine zam yapacak.

İNGAZ’ın yapacağı zamma ilişkin ilk işareti firmanın genel müdürü Nevzat Şatıroğlu vermişti. Yenice Beldesi ile Akhisar Mahallelerine yapılacak doğalgaz yatırımlarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde Hüseyin Şahin ile bir araya gelen İNGAZ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, burada yaptığı konuşmasında, “EPDK tarafından şirketimizle ilgili yeni tarife düzenlemesinin arifesindeyiz. Bu çalışma tamamlandığında, İNGAZ`ın yeni tarifesi onaylandıktan sonraki süreçte, Yenice`ye yatırımın ekonomik boyutu çok daha süratli bir şekilde ortaya çıkacaktır.”demişti.

İNGAZ,  2012 yılının Nisan ayında doğalgaza yapılan yüzde 18,72’lik zammı henüz iliklerinde hissetmeyen İnegöl halkına, ne zaman ve ne kadar zam yapar bilemiyorum, ama başta dediğim gibi bu kış zor geçecek. 

Bir yandan devletin zammı, diğer taraftan İNGAZ’ın uygulayacağı yeni tarife  Balalım ay sonu doğalgaz faturaları geldiğinde, kimlerin nereleri kaşınacak hep birlikte göreceğiz…

HODİ MEYDAN!

Biri bana PKK’yı tarif et dese;  vatanı bölmeye yeltenen, 73 milyonu Kürt-Türk diye ayrıştırmaya çalışan eli silahlı eşkıya derim.

Peki, bölücü eşkıya ile mücadele edenleri tarif et deseler;  vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için mücadele eden kahraman Mehmetçikler derim.

 Peki, şimdi ben size sorsam; oğlunu vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için askere gönderen bir anneyi, sırf tesettüründen dolayı yemin törenine almayan kişiye ne denir.?

Bu soruyu da isterseniz ben cevaplayayım;  bu zihniyettekilerin dağdaki PKK eşkıyalarından, ya da meclisteki uzantılarından hiç farkı yok. Zira en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, inancı gereği çarşaf giyen bir asker annesini, nizamiyeden içeri almamak bölücülükten başka bir şey değildir. Böyle zihniyetlerin, peygamber ocağı kabul edilen Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapması kabul edilebilir değildir.

Biz Hz. Peygambere iman etmiş Müslüman Türk toplumu olarak; “vatan sevgisini imandan biliriz”. İmanın gereği ise, Allah’ın yüce kitabı Kuran’ı Kerim’de ayetle sabit olan tesettür emrini de kabul etmeyi gerektirir.

Hal böyle iken oğluyla gurur duymaya yemin törenine giden çarşaflı bir anneyi nizamiyeden içeri almamak neyin nesi…

Türk kadınını (tesettürlü - başı açık) diye bölen bu gericilere sormak istiyorum; Acaba çarşaflı diye annesini nizamiyeden içeri almadığın asker şehit olsa, ve o anne evladının cenazesini almaya gelse yine aynı tavrı sergileyebilir misiniz?. Sergileriz diyorsanız hadi hodri meydan…

 



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54