BAKKOOP ARADIĞI DESTEĞİ BULAMADI

BAKKOOP ARADIĞI DESTEĞİ BULAMADI

Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, Bakkoop projesinin Türkiye ve hükümet nezdinde takdir gördüğünü, ancak bekledikleri desteği Ankara’da bulamadıklarını söyledi.

Kanal 16 televizyonunda Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün ekranlara gelen Muhabbet Sermayesi programının önceki akşamki konuğu İnegöl Bakkallar Odası Başkanı ve Bakkoop projesinin kurucusu Hakan İnkaya oldu. Hasan Özdemir’in sorularını yanıtlayan Hakan İnkaya, Bakkoop projesinin Türkiye ve hükümet çapında takdir gördüğünü, ancak bekledikleri desteği Ankara’da bulamadıklarını söyledi.

BAKKOOP’un gelişiminde dönemin Bakanı Zafer Çağlayan’a yine dönemin AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ile beraber gittiklerini ve projeyi anlattıklarını söyleyen Hakan İnkaya, “Zafer beye anlattık olayı, kendisi gelip bizim Kasım Efendi Caddesi’ndeki depomuzun açılışını yaptılar. Tüm Türkiye’ye de bunu defalarca anlattılar. 2010 yılında Esnaf Genel Müdürlüğü’nün bir projesi olan Esded (Esnaf Değişim Dönüşüm Destek) projesini açıklarken, Başbakanımız İnegöl’de bu yapılıyor dedi. Kooperatif var, Bakkoop bunu başardı dedi. Daha sonra biz projemizin bir üst aşaması olan esnafın değişimi ve dönüşümüyle alakalı şubeleşmeye gittik. Bu şubeleşmelerin hepsi esnafımızın kendi işletmeleri. Bunları da Sayın Bakanımız Nihat Ergün’e aktardığımızda kendisi de ilgilendi ve birçok yerde anlattı. 2010 yılında da gelip bir şubemizin nezdinde tüm şubelerimizi açmış oldu. Bu bize güç verdi” dedi.

“ŞAHSIMA DEĞİL, ESNAFIN ADINA İSTİYORUM”

Her şeye rağmen destek noktasında sıkıntıları olduğundan da söz eden İnkaya, “Bu bizi üzdü. 2012 dünya kooperatifler yılıydı ve bizim kooperatifimizin destek alabileceği hiçbir program yoktu. Bize bireysel olarak gidip kredi alın dediler. Bununla alakalı KOSGEB’e projemiz oldu, ancak projemiz kuşa çevrilince KOSGEB’le de bir daha herhangi bir ilişkimiz olmadı. Daha sonraları Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ile bir temasımız oldu, taleplerimizi ilettik ama ondan da bir ışık alamadık. Ben her zaman şunu söyledim, bu desteği şahsım adına değil, esnafın adına istiyorum. Kooperatifin tüzel kişiliği adına istiyorum”.

“FAİZSİZ DESTEK BULAMADIK”

İnkaya, IPARD ve kalkınma ajanslarında alabilecekleri destekler olduğunu, ancak faiz istemediklerini de belirterek şöyle konuştu: “Ben şu kriteri koydum, bize faiz olmayan destek verin. İster hibe olsun, ister geri ödemeli, ama faiz olmayan bir destek programı bulun dedim. Kooperatifimizin tüzel kişiliğini faize bulaştırmayalım diye sürekli telkinlerde bulunduk. Bununla alakalı da bir destek alamadık. Alan arkadaşlarımız var, ancak biz bu desteğe ulaşamadık. Ulaşamadıkta işlerimiz ters mi gitti, hayır. Daha da saflarımızı sıklaştırdık, özümüze döndük, kendi işimize ve ticaretimize bakmaya başladık. Böyle daha da mutluyuz. En azından bu işler destek ve kredisiz de oluyormuşu da Türkiye’ye ispatlamış olduk.”



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68