BAKKOOP BALIKESİRLİ BAKKALLARI AĞIRLADI

BAKKOOP BALIKESİRLİ BAKKALLARI AĞIRLADI

Balıkesir Esnaf Odalarından oluşan heyet, BAKKOOP hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere, Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

BAKKOOP Türkiye’ ye örnek olmaya devam ediyor. İnegöl’e gelen Balıkesir Esnaf odalarından oluşan heyet, Bakkallar Odasını ziyaret ederek BAKKOOP’un işleyişi konusunda bilgiler aldılar.

Ziyarette konuşan Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (BESOB) Başkan vekili Necdet Erkan, “Esnaf Odaları ile Bakkallar birliği kurmak için çalışmalar yapıyoruz. İnegöl’de oda başkanı arkadaşımızın bu işi yaptığını duyduk ve bu işi yerinde görmek amacıyla ziyarete geldik. Başkanımızdan bilgiler aldık. Balıkesir’de bulunan bakkallar odası başkanlarımızda burada. İnşallah Balıkesir’de böyle güzel çalışma içine gireriz. Esnaf odası başkanı olarak esnaf için çalışan her insanı takdirle karşılamak gerekir. İnegöl Bakkallar Odası Başkanı, Türkiye de önemli bir konuya el attı” diye konuştu.

İnkaya;Gelişim ve Dönüşüm içersideyiz destek bekliyoruz

Balıkesir Esnaf odalarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakkallar Odası ve BAKKOOP Başkanı Hakan İnkaya, “Bugün yapmış oldukları ziyaretleri ile beraber kendilerinin Balıkesir merkezinde bir çalışmaları var. Bizim yaptığımız iş ile alakalı kendilerine bilgi verdik. Bundan sonra da kendileri orada inşallah böyle güzel çalışmaya ve fiyat birlikteliğine girecekler. Bunlar gündeme geldikçe Sanayi Bakanlığı’nın 3D olarak sürekli olarak bahsettiği gelişim, dönüşüm destek projesinde bizler gelişim ve dönüşüm içerisindeyiz ve bundaki süreçte destek bölümünde faydalanabilirsek daha iyi noktalara geliriz. Böyle ziyaretler bizleri mutlu ediyor. Bu tür ziyaretler bizim stresimizi ve yorgunluğumuz alıyor. Bu ziyaretler yararlı oluyorsa bizleri mutlu ediyor.  Balıkesir’den gelen ekibe teşekkür ediyorum” dedi.

 

 Balıkesir Bakkallar Odası Başkanı Hasan Yançıl ise  “Son yıllarda bilindiği gibi bakkallar, büyük marketlere karşı bir sıkıntı çekiyor. Haksız rekabetle karşı karşıya. İcralara düşerek dükkânları kapatır hale geldi. Bundan kuruluşun yolu da tabela birliğine gitmek. Bunu başarmış olan İnegöl Bakkallar ve Bayiler Odasını duymuştuk. Balıkesir’de de buna benzer bir çalışma başlattık. Örneği ziyaret ederek yerinde incelemek için geldik” dedi.

Yapılan çalışmaları gördüklerini ve örnek bir şubeyi de gezdiklerini aktaran Yançıl, “Sistem entegre olmuş bir birine, fiyat birlikteliği sağlanmıştır. Fiyat birlikteliği çok hoşuma gitti bizde inşallah bunu Balıkesir de sağlayacağız. Esnafların artık tek başına hareket etme şansı yok. Bilsinler ki, bugün işleri iyise ileriki dönemlerde iş yerlerini kapatmak zorunda kalacaklar. Çünkü etrafımızda ulusal zincirler gittikçe çoğalıyor. Çember gittikçe daralıyor. Bizim de güç olmamız lazım güç olmamız içinde birleşmemiz lazım. Ancak bu şekilde ayakta kalabiliriz. Bu haksız rekabetin önlenmesi için Alışverişi düzenleyen yasanın çıkması şart. Biz hükümetten büyük marketlerin çalışma saatlerinin düzenlenmesi için bu yasanın çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Onların kapalı olduğu saatlerde bizim esnafımız rahat nefes alır” diye konuştu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00