www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BAL-GÖÇ´te Yılsonu Coşkusu

BAL-GÖÇ´te Yılsonu Coşkusu

İnegöl Başkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen 17. Yılsonu etkinlikleri açık hava gösteri merkezinde düzenlendi.

Cumartesi günü Amfi Tiyatro´da gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Alper Taban, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından konuşma yapan Dernek Başkanı Mustafa Kahraman; ?Sözlerime derneğimizin bugünlere gelmesinde emeği olan tüm yöneticilere ve üyelere teşekkürlerimi ve minnettarlığımı sunarak başlamak istiyorum. Kuruluşundan bu yana bu dernek çatısı altında birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel işlere imza atıldı.  Birazdan izleyeceğiniz gösteriler, çocuklarımızın birlik ve beraberlik içerisinde bütün bir yıl boyunca vermiş oldukları uğraşların bir ürünüdür. Bu gösterilerin gerçekleşmesinde emeği geçen İnegöl Belediye´mize, çocuklarımıza, ailelerine, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´ne, sponsorlarımıza ve tüm ilçe halkına şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına teşekkürlerimi iletiyorum. Yaklaşmakta olan Ramazan bayramınızı da en içten dileklerimle kutlarken, 24 Haziranda gerçekleşecek olan seçimlerinin de bir demokrasi şöleni havasında yaşamayı ve seçim sonrası kazanan adayın etrafında birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek yarınlar için çalışmayı umut ediyorum? dedi.

 

BAYRAĞI YUKARILARA TAŞIYORLAR

İnegöl Bal-Göç Derneği Onursal Başkanı Alaattin Kırcalı; ?Bizler İnegöl´de bir sayfa açarak 2001 yılında bu ekibi kurduk. O günden bugüne değin yüzlerce evladımız burada eğitim aldı, almaya da devam ediyor. Bu gelişmeleri büyük bir keyifle takip ediyorum. Bizim başlattığımız bu etkinlikleri bizden sonra devralan ve her seferinde bayrağı daha ileriye taşıyan Özlem Çelik´e, şimdide bu görevi layıkıyla yerine yaptığına inandığım Mustafa Kahraman´a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Unutmadan bir teşekkürüm daha var, o da dönemin İnegöl Belediye Başkanı şimdiki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş´a. Kendisi şu anda dernek binamızın bulunduğu araziyi bize tahsis ederek izlediğimiz bu güzel çocuklarımızın yetişmesinde bize en büyük desteği verdiler. Tekrar teşekkür ediyorum. Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ederim? şeklinde konuştu.

 

SİZDEN HELALLİKİSTİYORUM

Bal-Göç eski Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan; ?20 yıldır Bal-Göç´ün çeşitli kademelerinde görevler yaptım, yönetim kurulu üyeliği, Başkan yardımcılığı, başkan vekilliği ve son olarak 3 dönem 10 şubesi bulunan Bal-Göç´e genel başkanlık yaptım. 24 Haziran´da yapılacak olan genel seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi´nden aday olmam neticesinde genel başkanlık görevimden ayrıldım. Etik olarak böyle yapmam gerekiyordu. Bu gece benim için çok duygusal bir gece. Ben buraya siyaset yapmak için çıkmadım. Ben sizden helallik istiyorum. 20 yılda kırdığım, üzdüğüm olmuştur. Hakkınızı helal ediniz. İnanıyorum ki Göçmen camiası rahmetli Mümin Gençoğlu´ndan sonra ilk kez bu camia temsiliyet noktasında hak ettiği değeri görecektir. Ramazan Bayramımızın da tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum? diye konuştu.

 

İNEGÖL´ÜN BİR DEĞERİ

Belediye Başkanı Alper Taban; ?İnegöl´ümüz 81 ilden insanı barındıran güzide bir şehir. Bu şehre sahip çıkmamız gerekiyor. Bal-Göç Derneği de İnegöl´ümüzün önemli bir değeridir. Çalışmalarını takdir ediyoruz. Başarılarının devamını temenni ediyoruz. Bunun yanı sıra yaklaşan Ramazan Bayaramı´nında tüm İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından 120 dansçıdan oluşan ekip gösterilerini sergiledi. Minik balerinlerin yaptığı gösteriler seyirciler tarafından beğeni alırken, halk oyunları ekipleri de Türkiye´nin 7 bölgesine ait halk oyunları gösterileri ile seyircilerden büyük alkış aldı. Yaklaşık 2 saat süren etkinliğin ardından Bale eğitmeni Alla Mikelanjelo ile HalkOyunları eğitmeni Gülşen Torun ile Çağla Yenier´e plaketleri takdim edilirken, tüm dansçılara da gecenin anısına madalyon hediye edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00