BALIKLAR KIYIYA VURDU

BALIKLAR KIYIYA VURDU

Adeta çamur deryası haline dönen Boğazköy Göletinde bulunan balıklar kıyıya vurdular. Balıkların, sudaki oksijen oranlarının düşmesi nedeniyle kıyıya geldikleri iddia edilirken bir başka iddia da sanayi atıklarının suya olumsuz etkileri olduğu yönündeydi.

Boğazköy Göleti içerisinde bulunan balıklar, iddiaya göre sudaki oksijen oranının kirlilik nedeniyle kritik seviyeye ulaşmasıyla birlikte kendilerini kıyıya attılar. Neredeyse karaya çıkacak olan balıkları fark eden bölge sakinleri, şaşkınlıklarını gizleyemeyerek durumu yetkililere bildirdiler.

BÖYLE BİR ŞEYİ HAYATIMDA HİÇ GÖRMEDİM

Olayı gören vatandaşlardan Onur Tekin, ?Bizde yeni geldik. Hayatımda hiç böyle bir şey görmedim. Fabrika atıkları olduğunu düşünüyoruz. Bu zamana kadar baraj olduğundan bu yana böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyoruz. Berbat bir durum...? dedi.

TELEF OLMALARINI İSTEMİYORUZ

Vatandaşlardan İbrahim Kocaağa ise, ?Arkadaşların haber vermesiyle baraja geldik. Balıkların kenara vurduğunu, dışarı çıktığını gördük. Adeta balıklar karaya hücum ediyor. Ya oksijen azalmasından dolayı yada herhangi bir zehrin başlangıcı da diyebiliriz. Artık yetkililerin buraya gelip gereken çalışma yapmasını istiyoruz. Milyonlarca balığın telef olmasını istemiyoruz. İnşallah kısa zamanda ne olduğu ortaya çıkar? şeklinde konuştu.

GÖRÜYORSUNUZ?

Boğazköy Mahallesi Muhtarı Ali Osman Duyan, ?Barajımızda yıllardır bir kirlilik var. Bu kirliliği bazı mercilere ilettik, şikâyette bulunduk. Geldiler incelediler. Barajda kirliliğin olduğundan bahsettiler. Bu günde gördüğünüz gibi balık ölümleri yaşanmaya başlamış. Bu durumda şikâyetçiyiz. İnegöl sanayiinden gelen atıklardan şikâyetçiyiz. İşte görüyorsunuz, ölmek üzere olan balıkları? diye konuştu.

İLÇE TARIM HAREKETE GEÇTİ

İhbarların üzerine olay yerine gelen İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri sudan ve balıklardan numune aldılar. Alınan numunelerin Bursa İl Müdürlüğü laboratuvarında test edileceği öğrenildi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68