BANKALAR KÖYLÜYÜ SÖMÜRÜYOR

BANKALAR KÖYLÜYÜ SÖMÜRÜYOR

Saadet Partisi Köy Divan Toplantısında konuşan İl Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber, 11 yıl önce köy ziyaretlerinde söylediklerinin şimdi gerçekleştiğini ifade ederek, bankaların köylüyü sömürdüğünü söyledi.

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, Köy İlçe Divanını önceki akşam parti lokalinde köy temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirdi. Yapılan toplantıya; İlçe Başkanı Ertan Sütçü, İl Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Sütçü, İl Genel Meclis üyesi Fahrettin Bayraktar ve çok sayıda partili katıldı.

YARIN SEÇİM OLACAK GİBİ ÇALIŞIYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Ertan Sütçü, Saadet Partisi olarak her zamankinden daha yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyerek, “Yıllık planımızı çıkarttık. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetler bu plana göre yapılıyor. Seçimlere bir sene gibi bir süre kaldı. Ama bizler yarın seçim olacak gibi çalışmalarımızı yapıyoruz. Bugün de burada her ay düzenli olarak yaptığımız köy divan toplantımızı yoğun bir katılım ile gerçekleştiriyoruz. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BANKALAR KÖYLÜYÜ SÖMÜRDÜ

Konuşmasına toplantıya katılanlara teşekkür ederek başlayan İl Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber ise, bundan 11 yıl önce köy ziyaretlerinde söylediklerinin bir bir gerçekleştiğini hatırlattı. Sürekli Avrupalı çağdaşlar tarafından bakalım bu sene ne kadar Avrupalılaştın, bakalım ne kadar demokratikleştin sınavını kazanmak adına birçok manevi değerlerin yitirdiğini kaydeden Berber, “Sadece maneviyatla kalmadı. Maddi olarak da köylülerimiz şu an aldıkları kredilerin borçlarını bırakın faizlerini bile ödeyemez duruma geldiler. Şurada yanı başımızda Cerrah’ta zamanında tavukçuluk yapan kardeşim, şimdi geliyor yabancı firmalara ait tavuk fabrikalarında asgari ücretle çalışmak için araya koyacak adam arıyor. Ne hale geldiğimizin farkında mısınız? Yine şu bankalar size geldiler dediler ki senin traktörünü şu kadar paraya sayalım sana son model dört çeker bilmem kaç beygir traktör verelim. Benim köylü kardeşime de cazip geldi. Köyde eskiden on traktör varken şimdi 20 traktör oldu. Ama köylünün kazancında bırakın artışı, azalış meydana geldi. Ne oldu sonra. Banka geldi. Traktörü aldı. Bu güne kadar ödediğin paralar faize gitti. Bundan sonrakiler de boynuna borç olarak bindi. İşte bankalar faiz sistemi köylüyü de böyle sömürdü” diye konuştu.

DAKİKADA 1 DAİRE FAİZE GİDİYOR

Sömürü sisteminin sadece köyde veya şehirde işlemediğini de sözlerine ekleyen Berber, devletin de bu sistemden dolayı çok büyük faiz borcu altına girdiğini belirtti. Berber “Şu an 2013 senesi bütçesine konan resmi faiz ödemesi 53 milyar TL. Bu miktarı size bir kaç örnek ile açıklayayım.1 haftada faize 10 ton altın gidiyor. Dakikada 100 bin TL’lik bir daire faize gidiyor. 10 dakikadan beri konuşuyoruz. 10 tane daire faize gitti” dedi.

IMF’YE OLAN BORÇ DEVEDE KULAK

Salih Berber, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın “IMF’ye borcumuz kalmadı” diyerek halkı hiç borç yokmuş gibi aldattığını da ileri sürerek; “IMF’ye olan borç devede kulak. Zaten bizi bu duruma düşüren IMF’ye olan borç değil, IMF’nin tatbik ettiği ekonomi politikalarıdır. Şu anda Türkiye Cumhuriyetinin toplam iç ve dış borcu 550 Milyar TL`dir. Bunları biz söylemiyoruz. Maliye Bakanlığının açıkladığı rakamlar bunlar. Bizim de bütçeden ödediğimiz 53 milyar faiz bu borcun faizidir” dedi.

AFRİKA’DA OYNANAN OYUN TÜRKİYE’DE DE OYNANIYOR

Tek kurtuluşun İslam Birliğinden geçtiğini vurgulayan Berber, şöyle devam etti: “Batı zihniyeti, Siyonizm bu sömürü çarkını sadece burada çevirmiyor. Bakın Afrika’ya. Bir tarafta Belgesel kanallarından izlediğiniz safari turları, geyikleri yiyen aslanlar, geniş ormanlar, bir tarafta açlıktan ölen çocuklar. Niye böyle biliyor musunuz? Eskiden batılı gelmiş Afrikalı köylüye demiş ki; sen bu sene bu tarladan 1 ton arpa kaldıracaksın. Al sana 2 ton arpa parası, boşu boşuna yorulma. Böyle yapa yapa orada çiftçilik kültürünü yok etmiş. Şimdi toprak var, ama insanlarda üretim kültürü olmadığından üstünde açlıktan ölüyorlar. Bugün Türkiye`de oynanan oyun da budur. Bu sorunlardan kurtulmanın tek yolu vardır,  o da batıyı, siyonizmi bırakıp adil bir dünya düzeni kurmak, İslam çatısı altında yeniden birleşmektir.”

Yapılan Köy divan toplantısı, parti teşkilatı tarafından yapılan ikramlar ile sona erdi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07