www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Barakfakih´te Turizm İçin Pedal Çevirdiler

Barakfakih´te Turizm İçin Pedal Çevirdiler

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kestel Barakfakih´in turizmde de gelişmesi adına Barakfakih´te doğayla iç içe bir bisiklet turu düzenledi.

Öte yandan Barakfakih Mahalle Konağı´nın da ?Gençlik Merkezi´ olarak faaliyetlerine başlayacağı ifade edildi.

Tarih Başkenti Bursa´nın turizmden aldığı payı arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Kestel Barakfakih´in tarımsal faaliyetlerinin yanı sıra turizmde de gelişmesi adına yeni bir çalışmaya başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Barakfakih Mahalle Konağı, Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından ?Gençlik Merkezi´ olarak faaliyetlerine başlıyor. Oluşturulan takvim doğrultusunda planlanan ilk etkinlik Yeşil Pedal Bisiklet Derneği´nin katılımıyla gerçekleşti. Bursa´dan hareket eden 100 bisikletçi, Barakfakih´e kadar turizm için pedal çevirdi. Barakfakih Mahalle Konağı´na ulaşan sporcular, burada yapılan kahvaltı ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından Barakfakih´in doğal güzelliklerini keşfetmek üzere pedala bastı. Turun sonunda yeniden Barakfakih´e ulaşan bisiklet ve doğaseverler, keyifli bir yolculukla yeniden Bursa´ya döndüler.

Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Başkanı Yalçın Ataylar, turizm odaklı çalışmalarında bisiklete de önem veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı, Barakfakih´te, 30 Ekim Pazar günü de ?Cumhuriyet Bayramı´na ithafen Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ile birlikte bir doğa yürüyüşü gerçekleştirecek. Kırsal alanların gelişimlerinin turizm ivmesi ile kalkınması adına planlamalar yapan ve organizasyonlar düzenleyen Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı aynı zamanda 29 Ekim Cumartesi tarihinde de Yerkapı Bursalı Şüca Okmeydanı´nda 29 Ekim Cumhuriyet Koşusu (Ok Atışları) etkinliğini gerçekleştirecek.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19