www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

BARIŞ İÇİN PEDALLIYOR

BARIŞ İÇİN PEDALLIYOR

Bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekmek için Barış İçin Pedalla” sloganı ile 74 bin kilometre için 31 Mart'ta İstanbul Beylikdüzü'nden yola çıkan ve Türkiye'yi karış karış dolaşacak olan Milli Sporcu Meriç Şehit'in son durağı İnegöl oldu.

Kalp sağlığı, gelecek ve daha yeşil bir Türkiye için Barış İçin Pedalla” sloganıyla pedal çeviren Şehit, 74 bin kilometre yol gidecek. Yol planlamasında ziyaret edeceği 75 il, 417 ilçe, 631 köy bulunan Şehit, her gün 135 kilometre mesafe kat edecek. Meriç Şehit, yolculuğunu yine Beylikdüzü'nde sonlandıracak.

TUR ESNASINDA 74 İLİ GEZMİŞ OLACAĞIM

Meriç Şehit'in dünkü adresi ise İnegöl oldu. Gösterilen misafirperverlikten dolayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür eden milli sporcu Şehit, 74 bin kilometre yol kat edeceğim. Turumun sonunda Türkiye'de 74 ili gezmiş olacağım. Bu konuda bana sponsor olan belediyeler ve firmalar ile turum boyunca bana destek olan ve olacak her kişi ve kurumlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

DESTEK OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM

Ziyarette konuşan Başkan Aktaş ise; Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu ve can taşıdığını vurgulamak için bu projeyle yola çıkmasından ötürü Meriç kardeşimizi kutluyorum. Barış için doğa için ve daha yeşil bir çevre için hedefledikleri bu yolda destek olmaktan büyük mutluluk duyuyorum, turunda başarılar ve sağlıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

BİSİKLET, İNEGÖL İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ULAŞIM ARACI

Aktaş, İnegöl'ün de coğrafi yapısından kaynaklı olarak bisikletin çok yoğun olarak kullanıldığı bir kent olduğuna vurgu yaparak; İnegöl coğrafi yapısı itibari ile düz bir alana kurulmuş. Fazla yokuşu ve engebesi olmayan bir şehir. Burada bisiklet çok önemli bir ulaşım aracıdır. Neredeyse her evde bir bisiklet mevcuttur. Bu manada kardeşimizin yol güzergâhı olarak İnegöl'den geçerken misafir edelim istedik. Bu akşam burada ağırlayacağız ve dinlendikten sonra yoluna hayırlısı ile devam edecek. Bu zorlu maratonda kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

SÜRÜCÜLERE UYARILAR

Aktaş ayrıca; İnegöl'de bisikletin çok yoğun kullanılan bir ulaşım aracı olmasına rağmen hem bisiklet kullanıcıları hem de araç sürücüler maalesef trafik kurallarını hiçe sayıyor. Bu durumun her iki taraf tarafından da dikkate alınması gerekli” sözleriyle son aylarda artış gösteren motosiklet ve bisiklet kazalarına vurgu yaptı.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29