www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Başaran Şiirleriyle Büyüledi

Başaran Şiirleriyle Büyüledi

İnegöl Kent Konseyi Kültür Edebiyat grubu öncülüğünde Mobilya Müzesi Konferans Salonu´nda Şair Ahmet Edip Başaran tarafından söyleşi ve şiir dinletisi düzenlendi.

Son dönem şairlerimizin önemli isimlerinden olan ayrıca ilçemizde edebiyat öğretmenliği yapan Şair Ahmet Edip Başaran´ın çıkan ikinci şiir kitabı üzerine şairle bir söyleşi ve sonrasında imza günü yapıldı.

KİTABI ÇIKAN HER İNEGÖLLÜ ŞAİRLE PROGRAM YAPMAK İSTİYORUZ

Kültür Edebiyat Çalışma Grubu Başkanı Harun Demir´in sunduğu programda konuşan Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, ?Bir kıymetli edebiyatçı ve şairi onore etmek için buradayız. Şiir ve edebiyatın müşterisi az olur. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Şairler ve yazarlar toplumun fikir ve düşünce dünyasını oluştururlar. Bir Necip Fazıl, bir Sezai Karakoç gibi... Ya da bir Nazım Hikmet ve bir Sebahattin Ali gibi... Ahmet Edip Başaran´a bu yolda başarılar diliyorum. Bu konuda çığır açtığı için de ayrıca teşekkür ediyorum. Her kitabı çıkan İnegöl´deki şair ve yazarlara böyle bir program yapmak istiyoruz? dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Şair Ahmet Edip Başaran, şiir üzerine ve şiirin beslendiği kaynaklar üzerine bilgiler vererek bazı şiirlerini dinleyicilere okudu.

Keyifli gecenin sonunda Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru tarafından şair Ahmet Edip Başaran ve Kent Konseyi Edebiyat Çalışma Grubu Başkanı Harun Demir´e çiçek takdiminde bulunuldu. Ve söyleşi sonrasında yapılan imza günü katılımcılar büyük ilgi gösterdi.  

Program; imza töreni ile son buldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19