www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Başarı Bilmekten Geçer

Başarı Bilmekten Geçer

U.Ü. İnegöl Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle buluşan Minteks Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetmen ve Yazar Özkan İrman, başarının sırrının bilmekten geçtiğini ifade etti.

 Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu´nda Tekstil ve Teknolojileri Program Başkanı Dr. Mürüvvet Mangut´un çalışmaları sonucu gerçekleştirilen ?Bilmekle Başlar Her Şey? konulu seminerin konuşmacısı olarak programa katılan Minteks Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetmen ve Yazar Özkan İrman, öğrencilere önemli bilgilendirmelerde bulundu.

SEMİNERLER SÜRECEK

Dün saat 12.00´da İMYO Konferans Salonu´nda düzenlenen seminerde konuşan İMYO Müdür Yardımcısı Tolga Bahadır Şimşek, ?Uludağ Üniversitesi İnegöl MYO olarak sosyal ve spor alanlarında çeşitli seminer ve kariyer günlerimize devam ediyoruz. Bu çalışmaların yapılmasında tüm akademisyenlerimize, yöneticilerimize, memur arkadaşlarımıza ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Yoğun bir katılım gösterdiniz. Güzel bir sunum olacaktır? dedi.

BİLGİYE AÇ VE MUHTAÇ OLMALIYIZ

Şimşek´in ardından kürsüye çıkan Minteks Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetmen ve Yazar Özkan İrman, ?Hata yapmaktan korkmayınız.Çevremde beylik lafları eden çok insan oldu. Kuru bilgiye ihtiyacımız yok, uzaktan baktığınızda hiçbir faydasını bulamazsınız. Etrafımızda bir sürü insan var, siz bin tane bilgi biliyorsunuzdur ama benim bildiğim 1 tane şeyi siz bilmiyorsunuzdur, beni küçümseme. Bilgiye aç ve muhtaç olmalıyız?

?OKURSANIZ BİLGİNİZ OLUR, BİLİRSENİZ FİKRİNİZ OLUR?

?Çocuk yaşta babamın 3 tekerlekli arabasının yanında hayatı öğrenmeye başladım.Annemin bir tane mantosu vardı, bayram arifesinde onu bozarak kardeşimle bize pantolon yapmıştı. Zor zamanlardan geçtik. Lise eğitiminden sonra üniversite sınavına girdim, ilk aşamayı geçtim ama ikinci aşamada takıldım. İş hayatına atılmak istedim. Ne iş olsa yapar mısın diye sordular. Evet dedim. Evet dediğim için bugün buradayım. İş beğenmeseydim o gün çalışamayacaktım. Çok ağır işlerde çalıştım. Vasıfsız işte çalışmanın ne demek olduğunu iyi bilirim, tecrübedir. Çok hatalar yaptım. Her yerden okuyun, okursanız bilginiz olur, bilginiz olursa fikriniz olur. Geleceğe fal açmayın. Bu böyle olacak bununla iş yapalım demeyin. Hayatta böyle bir şey yok. Bilgi çok derin bir şey, hayat çok şeye gebe.?

NEWTON DAHİ OLSANIZ MERDİVENLERİ TIRMANMANIZ LAZIM

?Askerden döndüm, çalışmak zorundaydım, aileme bakmalıydım. Yine ?Ne iş olsa yapar mısın?´ sorusuna evet demiştim, çünkü ihtiyacım vardı. Paraya değil, bilgiye aç ve muhtaçtım. İşletmeler okuldu, çalışmam lazımdı. Satış, depo ve muhasebe işi vardı beni satışa aldılar. Havlu fabrikasında işe başladım. 1. gün erkenden geldim, faks çekmeyi öğrendim. 5 dakika sonra müdürüm geldi, sen faks çekmeyi biliyor musun dedi. Hemen gidip çektim geldim. Merak edince öğreniyorsunuz. Merak etmezsek, sabırlı olmazsak, merdivenleri yavaş yavaş çıkmazsak Newton olsan, o basamakları tırmanmamışsan başına elma değil gök taşı düşse yerçekimini bulamazsın. Bu adamlar da bir yerlerden gelip bilim adamı oldular.?

?NE KADAR FAKİRDİRLER SABRETMEYİ BİLMEYENLER?

?Sabretmezseniz masa vermezler, beklemeyin. Beklemezseniz en kral masanın sahibi olursunuz. ?Ne kadar fakirdirler sabretmeyi bilmeyenler´ der Shakespeare. Sağlam biliyorsanız arkasında durun. Her bilgiyi ulu orta söylemeyin. Endüstriyel tasarım belgesi alın. Alametifarikanız olduğuna inanıyorsanız bunu belgeleyiniz.Bir konunun âlimi başka bir konunun cahili olabiliyor. Sonsuz bilgiyi öğrenmeden göçüp gideceğiz dünyadan. Bilgi öğrenince çok tatlıdır, güçtür. Sizi bir yerden alır bir yere götürür? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01