www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BAŞARI ORANLARINDA ARTIŞ GÖZLENDİ

BAŞARI ORANLARINDA ARTIŞ GÖZLENDİ

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 2015-2016 eğitim öğretim sezonu 1. dönemi başarı oranlarına göre bu yıl ilkokullarda ve ortaokullarda yüzde 2, liselerde ise yüzde 3´lük oranında artış gösterildiğini ifade etti.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2016-2017 eğitim öğretim yılı 2. dönem müdürler toplantısı gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican başkanlığında yapılan toplantıda İnegöl eğitimi masaya yatırıldı.

Naire Çikayeva Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen toplantıya Bursa Milli Eğitim Şube Müdürü Eşref Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve İlçe Şube Müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

EĞİTMEN VE İDARECİ RAKAMLARI

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ?İlçemizde; resmi okulların toplam kadrolu ve ücretli öğretmen sayısı 2 bin 890, Özel okulların öğretmen sayısı 396 olmak üzere toplam 3 bin 286 öğretmenimiz var.  Kadrolu müdür sayımız 86, müdür vekili sayısı 19, müdür yetkili öğretmen sayımız 8 olmak üzere toplam 113 müdürümüz var. Müdür başyardımcısı sayımız 7, müdür yardımcısı kadrolu sayımız 109, görevlendirmeli 72 olmak üzere toplam 181. Toplam idareci sayısı ise 301? dedi.

204 KURUM VAR

Okul ve diğer kurumların sayılarını veren Bilican, ?2016-2017 eğitim-öğretim yılında 136 resmi ve 22 özel olmak üzere toplam 158 okul, 5 adet resmi kurum olmak üzere toplam 163 kurumumuzda eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Kurs merkezleri, Etüt merkezleri, Rehabilitasyon Merkezleri, Sürücü Kursları, Muhtelif Kurslar ve Yurtların sayısı ise 41 olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluğunda toplam 204 kurumumuz mevcuttur? şeklinde konuştu.

LİSELİLERİN YÜZDE 40´INDA ZAYIF DERS VAR

İlkokulda 16 bin 583, ortaokulda 17 bin 915, lisede 14 bin 241 öğrencinin eğitim görmekte olduğunu ifade eden Bilican, zayıf ders oranlarının ilkokulda yüzde 10, ortaokulda yüzde 23, liselerde yüzde 40 olduğunu bildirdi.

BAŞARI ORANLARI

Başarılı öğrencileri açıklayan Bilican, ilkokullarda yüzde 90, ortaokullarda yüzde 77, liselerde yüzde 60 olduğunu aktardı.

DEVAMSIZLIKTA ZİRVE LİSELERDE

Devamsızlık oranlarını veren Bilican, ilkokullarda yüzde 1,41, ortaokullarda 1,92, liselerde yüzde 5 olduğunu ifade ederek, İnegöl´de örgün ve açık eğitim olmak öğrenci sayısının 60 bin 91 olduğunu aktardı.

OKUL ÖNCESİ RAKAMLARI ARTTI

Okul öncesi öğrenci sayısının 4 bin 12 olduğunun altını çizen Bilican, çağ nüfusuna göre kayıt oranı yüzde 82 olduğunu belirtti.

SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN SAYISI ARTTI

Suriyeli Öğrenci sayısının bin 211, diğer ülke uyruklu 234 olmak üzere toplam yabancı öğrenci sayısının bin 445 öğrenci olduğunu ifade etti.

BAŞARI ORANI ARTTI

Bilican, ?2015-2016 eğitim öğretim yılı birinci dönemine göre başarı oranları ilkokullarda ve ortaokullarda yüzde 2 oranında ve liselerde ise yüzde 3 oranında artış göstermiştir. Bu sonuçlar öğrencilerin sınıf geçme ve kalmalarını belirlemez. Sınıf geçme kalma 2. dönem sonunda belli olacaktır? dedi.

HEM KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Halk eğitim merkezinde 20 alanda 426 kurs açıldığını ve bu kurslarda 7 bin 519 kursiyerin sertifika aldığını aktardı.

2 bin 531 öğrencinin taşımalı eğitimden yararlandığını bildiren Bilican, Öğrencilerin 166 araçla 44 taşıma merkezine taşındığını kaydetti.

Birinci yarıyılının 19 Eylül 2016 tarihinde başladığını, 20 Ocak 2017 tarihinde sona erdiğini aktaran Bilican, 2. Yarıyıl ise 06 Şubat 2017 tarihinde başlayıp, 09 Haziran 2017 tarihinde sona ereceğini söyledi.

BİRÇOK PROJE HAYATA GEÇTİ

2016-2017 eğitim öğretim yılı 1. dönem uygulanan projelerden bahseden Bilican, ?Eylül 2016- TEOG-YGS-LYS Değerlendirme Toplantısı- Akademik Başarı Eylem Planı Projesi Ortaokul ve Liselerimizin yöneticileri ile Eylül ayı seminer döneminde 2016 yılı TEOG-YGS-LYS sınavlarının değerlendirilmesi yapıldı. İnegöl ilçesinin okul türlerine göre puan ve başarı sıralaması Türkiye geneli ile kıyaslanarak mevcut başarı durumumuz analiz edildi. Toplantımız sonrasında başarımızın daha da artması için ortaokullar ve liselerimiz için ayrı akademik başarı komisyonları oluşturulmasına karar verildi. Akademik başarının artırılması için bir dizi faaliyetler planlandı. İlçemizdeki okulların hibe programlarından daha etkin yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla 2016 BEBKA Teknik Destek kapsamında hibe alarak, öğretmen ve idarecilerimizden oluşan 38 kişilik proje ekibimize ?Proje Yazma Eğitimi ve Kurumsal Gelişim´ kursu düzenledik. Kursumuzun sonunda proje ekibimiz okullarından proje ekipleri kurarak duyuruda olan programlara proje hazırlamaya başladılar. İlçemiz Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri başta olmak üzere, çocuk gelişimi ve sağlık bilgisi öğretmenlerine yönelik olarak 5 günlük bir kurs düzenledik. Kursumuzda 0-12 yaş arası çocuklarda acil müdahale konusunda gelişen tıp teknolojileri konusunda eğitim verildi. 44 öğretmenin katıldığı eğitimin sonunda sertifikalarını alan öğretmenlerimiz yeni teknikleri sınıflarında öğrencileri ile paylaştılar. Okullarımızın 2014-2020 yılları arasında AB tarafından hibelendirilen projelere başvurularını artırmak, TÜBİTAK programlarına katılımı özendirmek amacıyla, planlı bir şekilde her okulda AB ve TÜBİTAK Projeleri Tanıtım Toplantıları yapılmaktadır. Şu ana kadar 33 okulda yaklaşık 650 öğretmenle yapılan toplantılar sonucunda, 16 okul AB projesi yazmaya başlamıştır. Tanıtım toplantıları Şubat 2017 tarihine kadar devam edecektir. İlçemizde bulunan Meslek liseleri son sınıf öğrencilerini mezuniyetleri sonrasına hazırlamak amacıyla ?İş ve Meslek Hayatına Hazırlık Semineri´ düzenlendi. Seminerde yaklaşık bin 200 son sınıf öğrencisine Kalkınma Bakanlığı onaylı eğitmenlerinden Berke FUNDA CV hazırlama, İş görüşmesi ve Mülakat Becerisi, Etkili İletişim konularında bilgiler vererek öğrencilerimize özgüven kazandırmaya çalıştı. İlçemizdeki tüm okullarımızla birlikte Milli, Manevi duygularımızın, vatan sevgisinin işlendiği Değerler Eğitimi Projesi kapsamında öğrencilerimizle birlikte etkinlik ve faaliyetler yapılmaktadır? ifadelerini kullandı.

Bilican, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerde Türkiye genelinde birincilik, ikincilik, üçüncülük, Bursa genelinde 25 Birincilik, 17 İkincilik, 19 Üçüncülüğün elde edildiğini belirtti.

2016-2017 eğitim öğretim yılı 2. dönemde uygulamayı düşündükleri projelerden bahseden Bilican, ??Bağımsız Gençler´ Gençleri Bağımlılıklardan Kurtarma Projesi,  Gençlik ve Spor Bakanlığı Destekli. 15-18 yaş arası öğrencilerimizin bağımlılık konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla gençlerimize sportif ve kültürel etkinlikler planlanmıştır. Destek hibesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanacaktır. Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele. Yukarıda bahsedilen projeden ayrı olarak tüm okullarımızda 12-18 yaş arasındaki ergenlere ve ailelerine yönelik uygulanacak bir projedir. İlgili Şube Müdürü başkanlığında rehber öğretmenlerden oluşturulacak bir komisyon tarafından yürütülecektir. Öğrencilerimize yönelik koruyucu-önleyici çalışmalar yapılacaktır. Bu kapsamda uzaman kişiler tarafından çeşitli seminerler, toplantılar, afiş, broşür ve benzeri çalışmalarla öğrencilerimiz ve velilerimiz bilgilendirilecek. Çeşitli Kurumlarla işbirliği yapılacaktır. Bir plan çerçevesinde okullarımız eylem planları oluşturarak çeşitli faaliyetlerde bulunacaklardır. ?AB Standartlarında Okul Yönetimi Projesi´- AB Destekli. Kalkınma Bakanlığı ve Ulusal Ajans tarafından AB merkezli olarak organizasyonu yapılan Erasmus+ projesi kapsamında, okul müdür, müdür yardımcıları, alan-bölüm şefleri, zümre başkanlarını kapsayacak şekilde ?Okul Yönetimi Projesi´ planlanmıştır. ?Değerler Eğitimi Odaları´ projesi ortaöğretim kurumları için, Gençlik ve Spor Bakanlığı Destekli. İmam Hatip Liselerimize Değerler Eğitimi odası kurarak öğrencilerin ders dışı sosyal ve kültürel eğitimlerinin yapılmasının planlandığı projedir. Hibe desteği Gençlik ve Spor Bakanlığından alınacaktır. ?Genç Hayatlar´ temalı sinema projesi. Kültür Bakanlığı desteği ile ilçemiz okullarındaki 14-18 yaş arası öğrencilerin içinde yer alacağı sinema filmi projesidir. Gençlerin gözüyle hayat temalı projede gençler kendi filmlerini kendileri çekeceklerdir? şeklinde konuştu.

ETKİNLİKLER

2016-2017 eğitim-öğretim yılı 2. dönemde yapılacak olan sosyal kültürel etkinlikleri açıklayan Bilican, ?Ortaokul öğrencilerine yönelik Matematik Olimpiyatları (İNEMATO). Ortaokul 7. Sınıflar arasında Genel Kültür ve Bilgi yarışması. Orta Okul 5. ve Lise 9. Sınıflarda okuyan öğrenciler arası Kitap Okuma Yarışması. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenciler arası Satranç Turnuvası. Lise öğrenciler arasında Liseler arası Şiir Okuma Yarışması. Ortaokul ve lise öğrenciler arasında 15 Temmuz Şehitlerine Mektup Yazma Yarışması. 15 Temmuz Şehitlerini Anma ile ilgili Şiir Dinletisi. Okul Öncesi öğrencilerine yönelik Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği. 2016- 2017 yılı içerisinde İlçemizde yapılacak tüm faaliyetlerin 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin Anısına yapılması ve yapılacak olan faaliyetlerin isimlerinin bu yönde adlandırılması? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00