BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

İnegöl Belediye Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt ve İnegöl Belediye Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar, Yenice'de bulunan Belediye Kapalı Spor Salonu'nda Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı Alpago ve Taekwondo kurslarına katılan öğrencileri ziyaret ettiler

Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan antrenör Mustafa Ergen “Başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirdik. Derslerinde başarı gösteren öğrenci kardeşlerimize, İnegöl Belediye Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt’a, İnegöl Belediye Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar’a, öğrenci velilerine, emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

TAEKWONDO’NUN ERDEMLİLİK İLKESİ

Çocukların özellikle spora teşvik edilmesi gerektiğini belirten Mustafa Ergen, “İlk başlarda Alpago ve Taekwondo sert bir dövüş sporu zannediliyor ama bu düşünce yanlış bir düşünce. Spor, kişinin fiziki gelişimi ile birlikte ruhi olgunluğa erişmesi için de toplumsal hareketlere yönlenmesini, kişide nefsine göre değil toplum içinde birlikte yaşama gerekliliği ve bunun belli kaideleri olduğunu düşüncesinin oluşmasını sağlar. Kendini toplum kurallarına göre davranmaya ve çalışmaya zorlar. İnsanları toplum içinde soğukkanlı ve sakin davranmaya yönlendirir. İlk önce kendine güven sonra sabır, tevazu, alçak gönüllülük ve karşıdaki insanı hatasıyla kabul etme ve onun iyiliğini düşünme, Taekwondonun erdemlilik ilkesidir. Çocuklarımızı Taekwondo sporuna teşvik ederek çalışkan, azimli bir birey, bedenen, ruhen mükemmel insanlar kazanacağımızı lütfen unutmayalım” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07