Başarılı polisler ödüllendirildi

Başarılı polisler ödüllendirildi

Kayıp Sinem Yurdanur cinayetini çözen ve kayıp olarak aranan İrfan Mentiş’in cinayete kurban gittiğini ortaya çıkaran 6 polis memuru, Kaymakam Aziz İnci tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi.

2010 yılı Temmuz ayından beri kayıp olan Üniversite öğrencisi Sinem Yurdanur’un cesedi, geçtiğimiz hafta İnegöl’e Çayyaka köyü üzerinde dere yatağında bulundu. Uzun süren çalışmanın sonucunda çözülen olayda, adeta iğneyle kuyu kazan emniyet personeli, olayı çözebilmek için 40 bin adet telefon kaydı dinleyip, çok sayıda kişinin bilgisine başvurdu. 6 ay önce kurulan özel ekibin çalışmaları sonucunda, genç kızın cesedine ulaşılmıştı. Öte yandan, İnegöl’de Kasım ayında ortadan kaybolan İrfan Mentiş isimli gencin de cinayete kurban gittiği emniyet ekiplerince belirlenmişti.

BAŞARI BELGESİ VE ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Her iki olayı büyük çaba sarf ederek aydınlatan 6 polis memuru, dün düzenlenen törenle Kaymakam Aziz İnci tarafından başarı belgeleri ve üstün başarı belgeleriyle ödüllendirildiler. Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen ve Emniyet Müdürü Murat Sevinç, Müdür Yardımcısı Tuncay Gönültaş, Asayiş Büro Amiri Tuncay Gülmez ile polis memurlarının katıldığı törende, Kaymakam Aziz İnci asayiş olaylarına ilişkin de bir açıklama yaptı.

1 YILDA ÇOK YOĞUN MESAİ HARCADIK

Kaymakam İnci, İnegöl’ün insanların huzur içerisinde yaşadığı bir kent olduğunu söyledi. 2013 Mart ayı itibariyle geçtiğimiz yaklaşık bir yıllık süreç değerlendirildiğinde çok yoğun bir mesai harcadıklarını da vurgulayan İnci, “İlçemizde huzurun, asayişin, genel güvenliğin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, işlenen suçların aydınlatılması, faillerinin, sanıklarının yakalanarak adalete teslim edilmesi, bu suretle vatandaşta emniyet teşkilatına duyulan güvenin artırılması, böylece bu karşılıklı bir etkileşim sonucu olarak vatandaşlara polise yardımcı olma refleksinin geliştirilmesi bağlamında çok önemli, çok verimli bir süreç yaşadık. Çok önemli olayların aydınlatılması sağlanmıştır. Birçok olayında aydınlatılması yolunda önemli, ciddi mesafeler alınmıştır. Vatandaşın huzurunu, güvenliğini bozmaya yönelik eylemler olsun, gerekse uyuşturucu gibi bir takım yasa dışı olayların önlenmesi konusunda olsun çok önemli bir aşama kaydettik” dedi.

İNEGÖL HUZURLU BİR KENT

İnegöl’ün Türkiye ölçeğinde orta büyüklükteki bir vilayet olarak kabul edileceği için bu büyük merkezlerle mukayese edildiğinde ilçemizin dışarıdan bazı yayınlarda söylendiği gibi huzursuz bir kent olmadığının görüleceğine de dikkat çeken Aziz İnci, “Vatandaş huzur içerisindedir. Ama neticede yaşanan her yıl yaklaşık 4-5 bin civarında nüfus artışı, çok ciddi anlamda bir sanayi hareketi, büyük bir ticari faaliyetin merkezidir İnegöl. Bu anlamda bir takım ekonomik suçların işlenmesi arzu etmemekle beraber son derece olağandır. Bu anlamda ben teşkilatımızı son derece başarılı olarak görüyorum. Özellikle son bir yıl içerisinde başta tabi İlçe Emniyet Müdürümüz Murat Sevinç olmak üzere, Müdür Yardımcısı ve kademeli komiser arkadaşlarımıza, yönetici arkadaşlarımıza, polis memurlarımıza ben çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SON 2 AYI ÇOK YOĞUN GEÇİRDİK

Aziz İnci, özellikle son 2 ayı çok daha yoğun geçirdiklerini de anlatarak; “Zaman zaman ilçemizin adı tabi elde ettiğimiz başarılar kadar yaşadığımız olaylarla geçti. Dolayısıyla ben bir kez daha altını çizerek söylüyorum ki; İnegöl insanların huzur içerisinde yaşadığı bir kenttir. Bu huzuru ve genel güveni sağlamada emeği geçenleri ben yürekten kutluyorum. Tabi ki ben arkadaşlarımıza mevzuatımız gereği başarı belgesi takdim edeceğim. Ama bazı arkadaşlarımız üst üste başarı belgesi aldıkları içinde üstün başarı belgesi alıyorlar. Burada altına imza attığım metni de sizlerle paylaşıyorum; ‘İlçede genel güvenlik, huzur ve asayişin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, sanıkların yakalanarak yargı önüne çıkarılması, olayların aydınlatılarak vatandaşın polise duyduğu güvenin artırılması konusunda ortaya koyduğunuz üstün gayret nedeniyle, sizi başarı belgesi ile taltif eder başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.’” dedi.

KAHRAMAN POLİSLERE BAŞARI BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Kaymakam Aziz İnci tarafından Emniyet Müdürü Murat Sevinç, Müdür Yardımcısı Tuncay Gönültaş, baş polis Bülent Doğan, polis memurları Atalay Tanış, Satılmış Soysal, Ömer Gürhan, Mustafa Kartal, Sedat Akbaba, Salih Kundul’a başarı belgeleri, Asayiş Büro Amiri Tuncay Gülmez’e ise hem başarı belgesi hem de üst üste başarı belgesi aldığından dolayı Üstün Başarı Belgesi takdim edildi.



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00