BAŞARILI POLİSLER TERFİ ETTİ

BAŞARILI POLİSLER TERFİ ETTİ

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 5 Martta açılan `Baş polislik` imtihanında başarılı olan polisler, törenle apoletlerini takarak yeni görevlerine başladı.

İlçe Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Başpolislik imtihanı ile teşkilatın ara kademe amir ihtiyacının karşılandığını söyledi. Başpolis Memurluğu’ rütbesine terfi eden personel için önceki gün Bursa Valisi Şahabettin Harput ve İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz’ın da katılımıyla Organize Sanayi’de bulunan BTSO Konferans Salonunda rütbe terfi töreni düzenlendi.

Konuyla alakalı dün makamında basın toplantısı yapan İlçe Emniyet Müdürü Orhan Öztabak: “Teşkilatımızın ara kademe rütbeli ihtiyacını karşılamak üzere 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununda bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklik çerçevesinde polis memurluğu ile komiser yardımcılığı arasında iki rütbe ihdas edildi. Bunlar Başpolislik ve Kıdemli Başpolislik. Bununla ilgili düzenlemeler yapıldı. Belli sayıda personelimiz Başpolisliğe müracaat etti. Başvuranlar sınavlara girdiler, sınavda başarılı olanlar buna hak kazandı. Dün itibariyle de resmen bu rütbelerinde göreve başladılar. İnegöl’den 52 personelimiz müracaat etti. 17’si buna hak kazandı ve rütbe alarak terfi etti. Görevlerine de başladılar” dedi.

Öztabak, Başpolislik için iki kategori olduğunu ifade ederek, “10 yılını doldurmuş ve 35 yaşını aşmamış polisler ile 24 yıl fiili görevini tamamlamış polisler arasında seçiliyor. Eğitim durumu, hizmet yılı, aldığı sicil ortalamaları ve yazılı sınavdan aldığı puanlar harmanlanarak ortalaması alındı. Belirlenen kontenjan çerçevesinde bu rütbeye terfi eden arkadaşlar belirlendi. Bursa Emniyet Müdürlüğü kontenjanından 287 kişi terfi etti. İnegöl’den de 17 kişi. Arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Teşkilatımıza ve arkadaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.   

 

 



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26