https://www.facebook.com/100022904774463/videos/1115505976387748/

BAŞARININ SIRRINI PAYLAŞTI

BAŞARININ SIRRINI PAYLAŞTI

Türkiye’nin en etkili 50 işadamı arasında gösterilen Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD)’nin konuğu oldu. Doğan, İGİAD üyelerine Girişimcilik öyküsünü anlatarak çeşitli tüyolar ve

Geçtiğimiz Çarşamba akşamı saat 20.00’da İTSO Toplantı Salonu’nda İGİAD tarafından düzenlenen seminerin konuğu Türkiye’nin en etkili 50 işadamı arasında gösterilen Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan oldu. ‘Girişimcilik ve Başarı Hikâyesi’ isimli bir seminer vererek Davut Doğan, girişimciliğin gerekli cesaretini ve başarılı olmak için gereken tüm azim ve gayret öyküsünü samimi ve sıcak bir dille anlattı. Düzenlenen programa Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı ve MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi Başkanı Zeki Kavaz ve üyeleri ile çok sayıda işadamı katıldı.

 

BİLGİ VE TECRÜBELERİ PAYLAŞMA FIRSATI BULUYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Genç İşadamları Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar, “1991 yılında kurulan İGİAD, o günden bu güne yaptığı faaliyetler ile gerek üyelerine gerekse şehre koyduğu katkılar ile hem İnegöl’de hem İnegöl dışında büyük saygı ve beğeni görmüş bir dernek olarak hem diğer sivil toplum kuruluşlarına hem de başka federasyonlardaki diğer işadamları derneklerine örnek olmaya devam etmektedir. Biz 3 ana prensipte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha önceki faaliyetlerde de özellikle üzerine basarak belirttiğimiz gibi kişisel gelişim faaliyetlerimiz, mesleki gelişim faaliyetlerimiz ve sosyal gelişim faaliyetlerimiz var. Biz bir işadamının tüm bu gelişim faaliyetlerine katılarak topluma daha faydalı bir yurttaş, daha iyi bir sanayici, daha iyi bir komşu, daha iyi bir vatandaş ve sorumlu bir birey olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız faaliyetleri de yine 3 ayrı ana başlıkta ayırmıştık. Yaklaşık 6 ay önce çalışma faaliyetlerimizi 3 gruba ayırdığımızda İnegöl İGİAD Akademi, İşte İGİAD ve Proje İGİAD diye 3 çalışma grubu prensibi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. ‘Tecrübe Alıyoruz’ programlarımız bizim İnegöl İGİAD, İGİAD Akademi faaliyetleri içinde düzenli yaptığımız eğitim seminerlerimiz dışında üzerinde en çok durduğumuz programlarımızın başında geliyor. ‘Tecrübe Alıyoruz’ programları işadamlarımızın, toplum adamlarımızın bize verdikleri belki bir cümle ile ama bedeli uzun yıllarca ödenmiş maddi manevi bilgilerini ve tecrübelerini biz burada dernek üyesi arkadaşlarımızla paylaşma fırsatı buluyoruz. Bizim için bu tecrübeler ve bilgiler çok çok değerli. Hem iş hayatımızda hem toplum hayatımızda bize örnek olacağını düşündüğümüz ve davetimizi kırmayarak bize gelen tüm işadamlarımıza ve toplum adamlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Bu akşamki konuğumuz olan Türkiye’de hem işadamı rolü ile hem toplum adamı rolü ile örnek bir marka kurucusu olan Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan Beye bizi kırmayarak davetimizi kabul etmesinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

800 METREKAREDEN 300 BİN METREKAREYE

Sermaye zorluklarının ve aşılması için ihtiyaç olan aşamalarını, büyüme için yapılması uygun olan çalışma ve planlamaları anlatan Davut Doğan, 800 metrekare çekyat mobilya tesisinden 200 bin metrekare açık 100 bin metrekare de kapalı alanda üretim yapan bir firma haline geldiklerini açık bir dille ifade etti.

İLK GİRİŞİMCİLİK HAMLEM MEMURLUKTAN İSTİFA ETMEKTİ!

Neşeli ve esprili anlatımı ile dinleyicilere keyifli anlar yaşatan ve girişimciliğe dair önemli bilgiler aktaran Davut Doğan, “Çanakkale Biga’da babam çay ocağı işletiyordu. Daha sonra 1973’te mobilya satmaya başladı. Ben o sırada Devlet Demir Yolları’nda memur olarak çalışıyordum, ilk girişimcilik hamlem de memurluktan istifa etmekti” dedi.

GÜNDE 1 PAKET SİGARA FİYATINA MOBİLYA SATTIM

İstifadan sonra mobilya dükkânını işletmeye başladığını belirten Doğan, “Günde bir paket sigara fiyatına kampanyayla kanepe sattım. Kampanya başarılı olunca çok cüzi bir sermaye ile küçük bir imalathane kurarak kanepe üretmeye başladık. Girişimci fırsatları çok iyi değerlendiren insandır. Aynı yıl içinde küçük bir arsa alarak fabrika kurduk ve üretimi artırdık. 1994 yılında Avcılar’da ilk mağazayı açtım. Yine aynı yıl ilk ihracatı Arnavutluk’a yaptım” şeklinde konuştu.

 

ÖRNEK ALDIĞI FİRMANIN SAHİBİ OLDU

1992 yılında Kelebek Mobilya’yı rol model aldığını ve üretim teknolojisini ona göre geliştirmeye çalıştığını aktaran Doğan, “2013’te Kelebek Mobilya’yı da aldım. 2005’te ilk yatak fabrikasını kurdum. 2007’de CE belgesi, 2008’de Turquality belgesini aldım. Yurtiçinde 180 mağazamız var. Yurtdışında önce Balkanlar, sonra Avrupa’nın çoğu ülkesinde mağaza açtım. Yurtdışında 60 bayiimiz var. 65 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye’de mobilya ihracatında ikinci sıradayız ve hedefimiz beş yıl içinde ilk sıraya geçmek” diye konuştu.

 

AİLE MECLİSİ ANAYASASINA SAHİBİZ

Yıllardır altı kardeş birlikte çalıştıklarını ve Türkiye’de ‘Aile Meclisi Anayasası’ olan nadir firmalardan olduklarını belirten Doğan, “Bundan dolayı kardeşlerimle hiçbir zaman sorun yaşamadım. Girişimci ortaklıktan çekinmemeli, zira ortaklıkta en temel mesele kuralların başta konulmasıdır. Küçük bir şirket bile olsanız organizasyonel ağ iyi kurulmalı ve kriz dönemleri iyi değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

BÜTÜN ÇALIŞANLARIMIZIN ÇOCUKLARINA BURS VERİYORUZ

Şirket olarak ilkelerinin sıcaklık, dürüstlük ve şeffaflık olduğunu dile getiren Doğan, “Sosyal sorumluluk projelerine ciddi oranda bütçe ayırıyoruz. Mesela bütün çalışanlarımızın çocuklarına burs veriyoruz. Ayrıca Türkiye’de en fazla yardım faaliyetinde bulunan 27. aileyiz. Doğtaş Akademi’de elemanlarımıza düzenli eğitimler veriyoruz. Şirket olarak mobilya, inşaat, gıda ve enerji alanlarında çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

 

HEDEFE ODAKLANMAK BAŞARI GETİRİR

Girişimcinin her türlü fırsatı anında cesaretle değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Doğan, “Girişimci, devlet desteklerini, melek yatırımcılık imkânlarını, banka desteklerini, yurt dışı finans imkânlarını değerlendirmelidir. Hedefe odaklanan her girişimcinin başarılı olabilir. Risk fırsattır. Girişimcilerin her ortamda imkânlarını hedefleri doğrultusunda gerçekleştirmeleri gerekir” diye konuştu.

 

Samimi ve sıcak bir ortamda başarı öyküsünü anlatırken yaşadığı kısmi başarısızlık öykülerini  de kısaca anlatan Davut Doğan büyüme hızının asıl sırrının 6 kardeş arasında uyumlu çalışmalarında ve  aile anayasalarını hep beraber belirleyerek kayıtsız şartsız uyulmasında yattığını ifade etti. Kazandıkça yatırımlara önem verdiklerini, kaliteli olmak, teknolojiyi yakından takip edip geliştirmek ve üretim çeşitliliğini geliştirmenin de büyümede çok katkısı olduğunu bildirdi. Hedeflerinin Türkiye’nin en büyük mobilya firması olmak istediklerini belirtti.

 

Gerçekleştirilen seminerin ardından İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan’a davetlerini kırmayarak katılım gösterdiklerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50