Başarıyı sürdürmek istiyorum

Başarıyı sürdürmek istiyorum

Geçtiğimiz sezon Süper Amatör Küme´de mücadele ederek BAL Ligi´ne yükselme başarısını gösteren Kurtuluşspor Teknik Direktörü Murat Endes sezonu değerlendirdi.

Sezon başlangıcı ile ilgili konuşan Murat Endes, ?Yönetim kurulumuz daha önceki sezonların aksine bütçeyi düşürerek, düşük maliyetlerle sezona yeni bir yapılanma ile başladık. Orta sıralarda mücadele edecek, genç oyunculardan oluşan bir kadro kurduk. Yeni sezon için takımımızı oluştururken altyapısı sağlam, karakterli ve sporcu kişiliği yüksek oyuncuları transfer ettik ve takımda tuttuk.?

ANTRENÖRLÜK HAYATIMIN EN KEYİFLİ YILARINDAN BİRİYDİ

?Bu sezon belkide antrenörlük hayatımda en keyif aldığım yıllardan birini yaşadım diyebilirim. Edindiğim tecrübelere gelince,amatör kümede ilk defa düşünceyi nasıl değiştirim,bir grubu,yönetimi, camiayı hedef konusunda nasıl bir adım daha ileri götürüm,bir takım nasıl oluştururum,nasıl işlerlik kazanır, amatörün ikili ilişkileri (sporcu öğrenci-antrenör) nasıl değiştirip geliştirebilirim, hep bunları düşündüm ve bu doğrultuda çalışmalarıma ağırlık verdim. Ayrıca amatör kümede oynanan oyun kalitesinin çok düşük olduğunu tecrübe edindim diyebilirim.?

HİÇBİR ŞEY YAPMADAN CEZA ALDIM

?Sezon içinde en üzüldüğüm maç Doğanspor ile oynadığımız ilk maçtı. Doğanspor maçı biraz tatsız geçti, hem oyun kalitesi hemde yaşanan küçük tatsızlıklar beni biraz üzdü. Çünkü İnegöl takımlarının bu derecede (tüm takımları için söylüyorum) rekabet olacak, fakat bu beşeri ilişkilere çatışmalara varmamalı.İkinci çok üzüldüğüm maç, iç sahada oynadığımız ve mağlup olduğumuz 19 Mayıs maçıydı. İyi oynayıp ve hakemin çok kötü yönetim sergilemesi ve antrenörlük hayıtımda hakeme maç sonu hiçbir şey söylemememe rağmen ilk defa 15 gün ceza almam beni çok etkiledi.En çok sevindiğim maç yine Doğanspor maçı oldu. Son dakikada attığımız gol ile sahadan 3-2 galip ayrılmamız, belkide bize şampiyonluğa giden yolu açtı. Birde tabiki son Yenişehir maçı. Bizlere şans tanımayan bir Bursa kamuoyu ve sporseverler.Fakat çalışmanın, inanmanın, kenetlenmenin neler getireceğini hep birlikte gördük. Yenişehirspor´u yenerek BAL Ligine yükselmiş olduk.?

ANTRENÖRLÜK BENİ RAHATLATIYOR

?Futbol benim için bir yaşam biçimi. Ben gündüz iş yoğunluğu olarak yüksek tempoda çalıştığım Belediyespor´da haklı olarak bedenen ve zihin olarak yoruluyorum.Gece antrenör olarak antrenmana çıkmak, antrenman yaptırmak, oyuncuna bilgi transferi yapmak beni müthiş derecede rahatlatıyor ve dinlendiriyor.Çünkü ben antrenörlüğü çok seviyorum.? 

BAŞARIYI DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUM

?Kurtuluşspor ile yola devam ediyoruz. Neden tekrar Kurtuluşspor derseniz, ellerinizle büyüttüğünüz bir oluşum ve başarı var.Diğer insanlar gibi ben şampiyon yaptım, şu kadar, bu kadar istekler, bunlar boş şeyler gerçekler üzerine oturtmamız lazım birşeyleri. Çalıştığım Talha Öziş, Olcay İleri, diğer yönetim kurulu üyeleri, hepsini sayamadım kusura bakmasınlar, Eser ve Muharrem hoca,personel ve sporcular çok sevdiğim insanlar ve bunun için pazarlık bile yapmadım. Başkan Talha Öziş ile görüşmememiz ve yeniden anlaşmamız tam 2 dakika sürdü. Çünkü çalıştığınız insanlarla ve camiayla sevgi bağı kuruyorsunuz.?

TESADÜFTEN ÖTEYE GİDEMEYİZ

?Türk futbolunda tabana eğilinmediği sürece, antrenör kalitesi yükseltilmediği sürece, bu iş meslek olarak kabul edilmediği sürece, kulüpler tesis anlamında yapılanmaya gitmediği sürece tesadüflerle yetişen oyuncu, milli takım ve uluslar arası başarı olur kanısındayım.?

TÜRKİYE´DE YALNIZCA İSME BAKIYORLAR

?Gelecekle alakalı şuan hiçbir hedefim yok. Sadece antrenörlük yapmayı, öğretmeyi çok seviyorum o kadar.Türkiye şartlarında 20 yıldan beridir antrenörlük yapıyorum, bazı kesimin bakış açısı ?bizim Endes´,?büyümezsin´,?sana bakış değişmez´ ben bunu gördüm.Hâlbuki farazi söylüyorum benim bilgimi, birikimimi, antrenörlük kalitemi, futbola bakışımı nereden biliyorsun neye göre karar veriyorsun.Türkiye´de isim olacaksın. Futbol geçmişlin 1.Lig olacak, ismin olacak başka bir şeye bakılmıyor?İşte bu yüzden 6 yıl dönem dönem profesyonel olarak çalıştım, edindiğim tecrübe bu kadar.?

AKTAŞ´A TEŞEKKÜR

?Son olarak Sayın Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a, Belediyerspor´da yoğun iş tempomuza rağmen mesai saatleri dışında, bana çok sevdiğim antrenörlük mesleğimi, 20 yıllık birikimlerimi geçen yılda ve bu yılda değerlendirme ve ifade etme fırsatı verdiği için, ayrıca sezon içerisindeki araç tahsisi, maddi ve manevi yardımları adına şahsım ve kulübümüz adına çok teşekkür ederim? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,36% -0,35
  • EURO

    34,70% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2395,39% -1,12
  • Ç. ALTIN

    3871,86% -0,38