BAŞBAKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

BAŞBAKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Barzani’nin Türkiye ziyareti sırasında Türkiye’nin doğu bölgesi için ‘Kuzey Kürdistan’ ifadesini kullandığını ileri süren İnegöllü genç, Başbakan hakkında dün İnegöl Adliyesinde suç duyurusund

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Barzani’nin Türkiye ziyareti sırasında Türkiye’nin doğu bölgesi için ‘Kuzey Kürdistan’ ifadesini kullandığını ileri süren Fırat Akten isimli genç, Başbakan hakkında dün İnegöl Adliyesinde suç duyurusunda bulundu.

 

“BAŞBAKAN KÜRDİSTAN DEDİ”

Dün saat 16.00’da İnegöl Adalet Sarayı’na suç duyurusunu yapan Fırat Akten, adliye çıkışında suç duyurusunun sebebi hakkında açıklama yaptı. 16 Kasım 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da yapmış olduğu açılışlar sırasında söylediği bir söz nedeni ile suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Akten, “Sayın Başbakan, Kuzey Irak’taki Peşmerge başı, çapulcu lideri Mesut Barzani’yi Diyardakır’da misafir etmiştir. Bu misafirlik esnasında Sayın Başbakan kürsüde bir konuşma yapmıştır. Kürsüde yapmış olduğu konuşmada, Türkiye’nin doğu bölgesi için kuzey Kürdistan diye bir ifade kullanmıştır. Bu ifade dün akşamda Türkiye Büyük Millet Meclisinde tutanaklarda 17 defa BDP tarafından geçirilmiş. Meclisteki muhalefet partilerinin muhalefeti neticesinde çıkarılmıştır. Bizde bu konularla alakalı İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusunda bulunduk” dedi.

 

BİZ VATANDAŞ OLARAK GÖREVİMİZİ YAPTIK

“Türkiye Cumhuriyetinin başındaki Başbakan statüsündeki bir insanın olmayan bir Kürdistan’ı telafüz etmesi Türk milletini derinden yaralamıştır” diyen Fırat Akten, “Aynı zamanda anayasal suç içerdiğini düşünmekteyiz gerek hukukçularla gerekse avukatlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde Kuzey Kürdistan adlı, olmayan bir ülkeyi Başbakanın ifade etmesi Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne zarar vermektedir. Dolayısıyla bir suç teşkil etmektedir. İnegöl savcılına gelerek hazırladığımız dosyayı savcılığa ilettik, suç duyusunda bulunduk. Bundan sonrası Türk adaletine, Türk yargısına kalmıştır. Biz vatandaş olarak, Türk milliyetçisi olarak üstümüze düşeni yaptık. Bundan sonrası dediğimiz gibi hukuktadır. Savcılarımızın, Hakimlerimizin yetkisindedir. Türk milletine de buradan demokratik tepkisini göstermesini söylüyoruz. Her vatandaş, her birey, yapılan bu ihanet projesine karşı çıkan ve bu işleri sindiremeyen herkes çıksın suç duyurusunu yapsın, hakkını arasın. Türkiye demokratik bir ülkeyse, nasıl Kerkük’te Türkmenleri katleden Peşmerge lideri Türkün ocağına ateş düşsün diye şarkılarla Diyarbakır gibi bir yerlerde Kürtçe şarkılarla Kürtçe sloganlarla istediği cümleleri sarf edebiliyorsa, bugün de 10 Aralık insan hakları günü. Aynı zamanda bizde insani bir görev olaraktan hakkımızı arıyoruz, demokratik bir ülkede yaşadığımız için suç duyurumuzu yaptık bundan sonrası adalete kalmıştır” diye konuştu.

 

“ŞİVAN PERVER’İN TUTUKLAMA EMRİ VARDI”

Aynı gün Diyarbakır’da İbrahim Tatlıses ve Şivan Perver’in de bir mini konser düzenlediğini hatırlatan Fırat Akten, “Bu konserde Şivan Perver de sahneye çıkmıştı. Araştırmamız neticesinde Şivan Perver’in Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından bölücü terör örgütüne yardım, yataklık ve üye olmaktan hakkında kesinleşmiş bir ceza olduğu kanaatine varılmış, hukukçularımız tarafından da bize bildirilmiştir. Şivan Perver eğer Türkiye tarafından bir ceza aldıysa, bölücü terör örgütüne yardım yataklı yaptıysa, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyla nasıl aynı alanda bulunabiliyor. Bununla alakalı suç duyurumuzda eğer Şivan Perver’in tutuklaması var ise neden o an gözaltına alınıp gereğinin yapılmadığı ile alakalı konuya da yer verdik. Kolluk Kuvvetlerinin bir zafiyeti varsa, Başbakanlığın veya Milli İstihbarat Teşkilatının görevli kişileri hakkında da suç duyurusunun içinde yer verdik, onlar hakkında da suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68