BAŞBAKAN HAKSIZSIN DERSE DÜŞÜNÜRÜM

BAŞBAKAN HAKSIZSIN DERSE DÜŞÜNÜRÜM

İnşaat çalışmalarına ara verilen Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusuyla ilgili dün basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İşadamı Mehmet Yıldız, kendisine verilen sözlerin tutulmadığını yineleyerek, “Başbakanlık müfettişini buraya davet edin, gels

Sevim Yıldız Meslek Eğitim Kampüsü inşaatının neden durduğuna ilişkin açıklamalarda bulunan İşadamı Mehmet Yıldız, kendisine verilen sözlerin tutulmamasına rağmen kendisinin günah keçisi ilan edildiğini ve bu yüzden basın açıklaması yapma gereği duyduğunu söyledi.

 

Hayır, yapan insanların kendine has hobileri olduğunu ve güdelemeyeceğini ifade eden Yıldız, “Eğer karşı taraf vecibelerini yerine getirirse, o zaman hayır sahibine döner, sende bize söz vermiştin, sende sözünde dur deme hakkı olur. Hayırsever ne söz verdiyse onu yapması lazım, iyi niyetle yola çıkarken o günkü sözünü değiştirmesini isteyemezsiniz. O insanlar aptal değil. Bu hayra başlarken rakamsal ne kadar büyük olduğunu biliyorduk. Ona göre para ayırdık ve ona göre de işe başladık. O muhakkak ki bir şeyler düşünmüştür. Eğer o gün ilgililerin işine gelmiyordu da, o günkü fikirleri söylemediyse, o gün değişiklik istemediyse, hayra başlarken her şeyi kabul ettiyse, bugün hayır sahibinin fikrini değiştirmesini bugünkülerin istememesi lazım. Kendisinin haklı olduğunu, kendisinin fikrinin doğru olduğunu hayır sahibine anlatabilmelidir. Gerçekte doğru karar verdiğini ispatlamalı.”dedi.

Başbakanlık Müfettişi gelsin incelesin

Kampüs inşaatıyla ilgili hiçbir zaman inat etmediğini söyleyen Yıldız, “Başbakanlık müfettişini buraya davet edin, gelsin A’dan Z’ye bizim konumumuzu incelesin. İlgilerinin fikirlerini alsın. Ben bu hayrı durdurduğum için, diğer işlerden ne kadar kaybettiğimi bilsin.  Neden ve niye yapmadığımı bilsin. İlgilerden ve sizden bilgi alsın ki, otursun Başbakana anlatsın. Eğer Başbakan; Mehmet Yıldız sen haksızsın diyebiliyorsa ben tekrar düşünürüm.”dedi.

Erdoğan Bektaş kalsaydı proje aksamazdı

Başbakanın kendisini dinlediği zaman kimin haklı, kimin haksız olduğunun ortaya çıkacağını savunan Yıldız, “Sayın Başbakanım bilsin ki, bilinmeyenler ortaya çıksın ki, kimsenin yaptığı yanına kar kalmasın. Keşke eski kaymakamımız Erdoğan Bektaş proje bitene kadar burada olsaydı, proje hiç aksamazdı ve yıllar önce bu proje biterdi. Kendisini çok arattırdı. Ben bir çocuğun elinden oyuncak almadım, ben o çocuğa daha büyük oyuncak vermeye çalıştım. Çocuk büyük oyuncağı aldığı zaman teşekkür eder. “dedi.

Fakire hizmet etmek istiyorum

Mehmet Yıldız, sorunların istenirse çözülebileceğini belirterek, “Ben fakire hizmet istiyorum, zengine değil. Türkiye’nin ihtiyacına hizmet etmek istiyorum. Başbakan %65 oranında meslek lisesi yapacağını açıklıyor. Ben bu inşaata başladıktan 1-1,5 sene sonra Mustafa Koç bir tane meslek lisesi yaptı. Gazetelerin hepsi boy boy haber yaptı. Ben 32 tane yaptım, benim kafama pislediler. Meslek lisesine Türkiye’nin ihtiyacı var mı, yok mu? İstiyorsanız Başbakan’ın seçim beyannamesine bakın. Yüzde 65 meslek lisesi yapacağım diyor. Herhalde bir şeyleri inceletmiş. Ben bunu ondan 15 yıl önce inceledim. Bugün Türkiye’nin meslek liselerine ihtiyacı var. Sadece benim ihtiyacım yok. Hangi sanayiciye giderseniz gidin ara eleman istiyor. Eskiden köy enstitüleri vardı. Biz onları beğenmedik kaldırdık. Eğer bugün köy enstitüleri olsaydı, Türkiye’nin sanayisi 3 misli daha büyürdü. Orayı üniversite yapmam için beni üniversitenin faydalı olduğuna ikna etmeniz lazım. “ dedi.

Başbakana 4 mektup yazdım

Başbakan’a 4 tane mektup yazdığını belirten Yıldız, “Sadece 1 tanesine cevap verdiler. Mektuplarımı Başbakan’a vermiyorlar. Çünkü biliyorlar ki, o yazılar başbakana ulaştığında birileri yerlerinden olacaklar. Bende onun yerinin rahatsız olmasını istiyorum. Buraya verdiğim paraya acımıyorum. Hatta ilave para harcamaya hazırım, ama bir sözünüzde durun. Burada iki kere yemek yediler. Parayı da ben verdim. İkisinde de söz verdiler. Birincisinde yapamadık, ikincisinde yapacağız dediler. Hani nerede? Beni enayi yerine koyuyorlar. Ben okula verdiğim paranın % 1’i kadar rüşvet verseydim bu işlerin hepsi olurdu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07