Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç;İNEGÖL’E HİZMETLERİN GELMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç;İNEGÖL’E HİZMETLERİN GELMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Ekim ayında temeli atılan İnegöl Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası ve Belediyenin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında restore edilen kapalı çarşı ile İshakpaşa çevresindeki düzenlemelerin açılış töreni dün Devlet Bakanı Bülent Arınç’ın katılımlarıy

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da iştirak ettiği açılış törenlerine ilçe protokolü ve ilçe halkı da yoğun ilgi gösterdi. Halk Ekmek fabrikası açılışında açılış gününe özel 9 bin adet ekmek dağıtıldı.

Kaliteli Ekmeği Ucuza Sunmanın Derdindeyiz

Halk Ekmek Fabrikasının açılış töreninde bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Devlet Bakanı Bülent Arınç’a hitap ederek; “Biliyorum ki siz Bursalısınız, bir Bursa aşığısınız. Ama özellikle Bursa milletvekili olduktan sonra ilk ziyaretinizi buraya gerçekleştirdiniz. Bilindiği gibi her şehirde halk ekmek ve belediye ekmek fırınları vardır. Bizim şehrimizde de 27 Aralık 1979 tarihinde yani bundan 32 yıl önce kurulmuş İBEFTAŞ ismiyle bir belediye fırını vardı. 1990’lı yıllara kadar bu fabrika üretimini sürdürmüş, fakat İnegöl’ün büyüyen yapısına ayak uyduramamış ve ürettiği ekmek sayısı itibariyle sadece İnegöl’ün ekmek üretiminin yüzde 5’lik dilimine hitap etmiştir. Tabi bizlerde halkımıza kaliteli ekmeği en ucuza sunmanın derdine düştük. Ekmek fiyatlarına bir standart getirme hedefleyen bir Belediye olarak bunu yaparken de ilçede faaliyet gösteren diğer fırınları da tabii ki mağdur etmememiz gerekiyordu. Nasıl bir sistem kurmamız gerektiğini enine boyuna araştırdık. Bu işi yapan birçok yeri inceledik ve daha sonra yap işlet devlet modeliyle Belediyemiz tarafından tahsis edilmiş bu yeri 18 yıllığına Hasat Gıda ve İnşaat LTD. ŞTİ ihale neticesinde 19 Ekim 2010 tarihinde temel atma yaparak verdik. Bu alanda kullanılan teknoloji son teknolojiye ve donanıma sahiptir” dedi.

Kimse Mağdur Olmayacak, Fırınlara Standart Gelecek

Bir iş yaparken artısını ve eksisini iyi değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Aktaş; “Hesabımızı iyi yaptık. İnegöl’de herkese ekmek var dedik kimseyi mağdur etmedik. Fırınlarımız mağdur edilmeyecek, aksine fırınlara standart gelecek. Bunun sonucunda da rekabet etme gücü artacak. Satış yeri olarak sadece halk ekmek büfeleri olacak. İBEFTAŞ’ta çalışan hiçbir işçimizi mağdur etmedik. Tamamı halk ekmekte çalışmaya devam ediyorlar. Bununla birlikte 30 tane halk ekmek büfesi ortaya koyduk. İBEFTAŞ döneminde İnegöl’ün ekmek üretim ihtiyacı 160 bin, bizler sadece 8 bin üretip tabiri yerinde ise zarar ediyorduk. Artık buradan kira gelirimiz olduğu gibi her ay Belediye olarak 6 bin ekmek gelirimiz de olacak. İnegöl’de 70 kuruşa ekmek satılıyor, ama burada üretilen ekmekler 40 kuruşa satılacak. 3 milyon 500 bin TL’ye mal olan Halk Ekmek fabrikamızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İnegöl’e Hizmetlerin Gelmesi İçin Çalışacağız

Aktaş’ın ardından konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, Başkan Alinur Aktaş’ın iki dönemdir İnegöl’de güzel işler, güzel hizmetler yaptığı belirterek, “İnegöl’de yaşayan binlerce insanımızın bir tüketici olarak sağlıklı gıda içerisinde, kendine sunulacak ekmeği ve diğer gıda maddelerine de hemen ulaşması gerekir. Belediyenin yaptığı aynı zamanda bir tanzim görevidir. Rekabet ve kalite içerisinde kaliteli ekmeğin İnegöl’de satılması ve tüketilmesidir. Diğer taraftan da diğer tarafta iş yapan bütün firmalarımızın çalışmalarına devam etmesi gerekiyor. Ama Belediyenin de zaten kanunen görevlerinden bir tanesi tüketici olan halkımızın sağlıklı, hijyenik gıdaya kavuşmasıdır. Burada ekmekler üretilip halka ucuz ekmek sunulacak. Bu tüketici olarak hepimizi sevindiren bir konudur. Bu işin Belediye’ye külfet olmadan yap işlet devret modeliyle yapılması da fevkalade önemlidir. İnegöl’e hizmetlerin gelmesi için çalışacağız” açıklamalarında bulundu.

Halk Ekmek Fabrikası açılışının ardından Bakan Arınç ve protokol üyeleri beraberinde İshakpaşa Camii çevresinde yapılan çevre düzenlemeleri, Kapalı Çarşı restorasyonu ve kapalı çarşıya dahil edilen hanların açılışı gerçekleştirildi. Burada  yapılan çalışmalar hakkında Başkan Aktaş bilgi verirken, Bakan Arınç ise İnegöl’de güzel hizmetler yapıldığını söyledi. İki törende de konuşmaların ardından dualar edilerek kurdele kesimi gerçekleştirildi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68