www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

“Basın bizim sesimiz oldu”

“Basın bizim sesimiz oldu”

10 İyi Parti İlçe Başkanı Fikret Fidan, “Yaklaşık 20 yıllık siyaset yaşamımda gördüm ki, bizler ne kadar yorulduysak gazeteci arkadaşlarımız bizlerden çok yoruldu. Bizler ne kadar gezdiysek, onlar bizden çok gezdi. Bizler ne anlattıysak, onlar sesimiz o

10 Ocak çalışan gazeteciler günü münasebetiyle açıklama yapan İyi Parti ilçe başkanı Fikret Fidan kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi.“Yaşamış olduğumuz bu çağda toplumu oluşturan bireylerin en önemli haklarından biri de doğru ve tarafsız haber alma hakkıdır. Toplumda kamuoyu oluşturulmasından tutun da seçimlerde vatandaşın kullanacağı oyu belirlemesine, yaşanan haksızlıklardan tutun milli meselelerde birliğin sağlanmasına kadar sosyal olayların birçoğu bu hakkın kullanılabilmesine bağlıdır. Bu hakkın kullanılabilmesi ise bazen savaş ortamlarında canını dişine takarak; bazen günlerce ailesinden uzak kalarak; bazen de yağmur çamur demeden yaşanan olayları takip ederek bizlere haber ulaştıran bağımsız ve özgür gazetecilerin varlığına bağlıdır. İşte bu yüzden “Bir toplumda gazeteciler ne kadar özgürse, o toplum da o kadar özgürdür. Gazeteciler ne kadar güçlüyse toplum da o kadar güçlüdür.” desek abartmış olmayız. Günümüzde teknolojinin ve internetin etkisini düşündüğümüzde ise özgür ve bağımsız gazeteciliğin önemi çok daha fazla artmaktadır. Zira, internetin sağlamış olduğu kolaylığın bir dezavantajı olarak, habercilikten anlayan yada anlamayan, iyi niyetli veya art niyetli olarak bir çok asparagas haber yapılmakta ve halk yanıltılabilmekte, yanlış yönlendirilebilmektedir. Bunun yegane önlemi ise işinin ehli ve bağımsız gazetecilerin varlığına bağlıdır.”dedi.

Bizler ne anlattıysak, onlar sesimiz oldu

Fidan son olarak 20 yıllık siyaset hayatından örnek vererek; “Yaklaşık 20 yıllık siyaset yaşamımda gördüm ki, bizler ne kadar yorulduysak gazeteci arkadaşlarımız bizlerden çok yoruldu. Bizler ne kadar gezdiysek, onlar bizden çok gezdi. Bizler ne anlattıysak, onlar sesimiz oldu. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimize gerçekleri dosdoğru bir şekilde anlatabilmek için yollara düşen, gece – gündüz demeden çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar; bu kutlu görevlerinde doğru haberden hiçbir zaman taviz vermeyeceklerine olan inancımla görevlerinde başarılar dilerim.” İfadelerini kullandı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9726,62%-0,89
  • DOLAR

    32,40% 0,15
  • EURO

    34,53% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2453,59% 0,63
  • Ç. ALTIN

    4088,16% -0,22