Başkan Sonunda Hidayete Erdi

Başkan Sonunda Hidayete Erdi

Göreve geldiğinden bu yana Ramazan Ayları´nda düzenlediği programlarla ilçe halkının tepkisini toplayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu yıl ki etkinliklerde Ramazan Ayı´nın ruhuna uygun program yapma kararı aldı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün gerçekleştirilen encümen toplantısında ramazan ayında yapılacak etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Aktaş, bu yıl ramazan sokağı ve sahne gösterilerinin yapılmayacağını, bunların yerine Kuran-ı Kerim´in bol bol okunduğu ve dünya çapında hafızların ilçe halkıyla buluştuğu bir ortamın yaşatılacağını söyledi.

RAMAZAN AYINI DOLU DOLU GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

11 ayın sultanı Ramazan Ayı´na sayılı günler kaldığını dile getiren Aktaş, ?Allah nasip kısmet ederse 26 Mayıs Cuma akşamı ilk teravih namazını kılmış olacağız. Şimdiden mağfiret ayı, bereket ayı olan ramazanın ilçemize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Cenabı Allah´tan niyaz ediyorum. İlçe olarak ramazan ayını gerçekten dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz. Gerek Belediyemiz marifetiyle, gerek İlçe Müftülüğümüz marifetiyle, gerekse de farklı kurum ve kuruluşlarla farklı organizasyonlar yapılıyor ve bu ay dolu dolu değerlendirilerek, insanların istifadesine sunuluyor. O yönüyle ben herkese çok teşekkür ediyorum? dedi.

10 CAMİDE PROGRAM

İnegöl Belediyesi olarak her yıl ramazanla alakalı belirli etkinlikler yapıp ilçe halkının bu manevi aydan, bereket ayından istifade etmesiyle alakalı değişik imkanlar sunmaya çalıştıklarını kaydeden Aktaş, ?Ekibimizle birlikte yaptığımız değerlendirme kapsamında bu yıl bazı değişiklikleri hayata geçirdik. Bu sene artık dış programlarımız yok. Heykel önünde, kültür parkta veya farklı bir alanda etkinlikler olmayacak. Bu yıl Kuran-ı Kerim´in bol bol okunduğu ve beraberinde özellikle dünya çapında hafızların ilçe halkıyla buluştuğu bir ortamı yaşayacağız. 27 Mayıs Cumartesi akşamı başlamak kaydıyla 10 farklı akşamda; İshakpaşa Cami, Sani Konukoğlu Cami, Çinili Cami, Organize Sanayi Bölgesi Cami, Turgutalp Cami, Altınbaş Cami, Alanyurt Yeni Mahalle Cami, Fatih Cami, Yeniceköy Merkez Cami ve en son 16 Haziran 2017 Cuma akşamı da Hacı Yusuf Şahin camiinde yani İnegöl´ümüzün 10 büyük camisinde Kuran tilaveti teravih namazından yaklaşık 1 saat önce başlayacak ve teravih namazını da bu hafızlarımız kıldıracak. Bu hafızlarımız 2003-2004´lü yıllardan itibaren dünya çapında derece elde etmiş hafızlarımız. Tabiri yerindeyse kuran bülbülü olan bu hafızlarımızla alakalı Müftülüğümüzden aldığımız izin doğrultusunda camilerimizde ilçe halkımızla, cemaatimizle buluşturup ramazana yaraşır bir şekilde organizasyon yapmış olacağız. Müsait olan durumlarda camilerin dışında yapacağız. Müsait olmayan havalarda da cami içerisinde icra edilecek? diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22