www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Başkan Taban Dünya Nüfus Gününü Kutladı

Başkan Taban Dünya Nüfus Gününü Kutladı

Belediye Başkanı Alper Taban, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü nedeniyle İnegöl Nüfus Müdürlüğünü ziyaret etti. Taban, ziyaretinde kısa bir süre önce İnegöl Nüfus Müdürlüğü görevine atanan Nedret Acel´e de yeni görevinde başarılar diledi.

Belediye Başkanı Alper Taban, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü nedeniyle İnegöl Nüfus Müdürü Nedret Acel´i ziyaret etti. Ziyaret vesilesiyle Başkan Taban, kısa bir süre önce Nilüfer Nüfus Müdürlüğü´nden İnegöl Nüfus Müdürlüğüne atanan Acel´e hayırlı olsun dileklerini de ileterek yeni görevinde başarılar diledi.

 

1989 YILINDA DÜNYA NÜFUS GÜNÜ İLAN EDİLDİ

AK Parti İlçe Başkanvekili Semih Şeherli ile Meclis Üyesi Ersan Nari´nin de katıldığı ziyarette, Başkan Taban bir açıklama yaptı. 11 Temmuz´un Dünya Nüfus Günü olduğunu hatırlatan Taban, ?Bugün Nüfus Müdürlüğümüzü ziyaret ederek aslında iki işi bir arada yerine getirelim istedik. Hem Nedret Hanıma hayırlı olsun dileklerimizi iletelim hem de 11 Temmuz Dünya Nüfus Gününü vesile kılıp zamanı da efektif kullanalım istedik. Bizim yaptığımız araştırmalar neticesinde; Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından 1989 yılında dünya nüfusunun 5 milyar insana ulaştığı tarih olan 11 Temmuz tarihinin Dünya Nüfus Günü olarak kabul edildiği kayıtlara geçmiş. Bizim aslında çok bildiğimiz ve kutladığımız bir gün değildi aslında ama bunu da takvim yaprakları arasında gördüğümüzde dikkat çekici bulduk. Bunu alıp İnegöl´e uyarladığımızda İnegöl´ün de gerçekten ciddi manada nüfusunun arttığını görüyoruz. Son nüfus sayımında açıkçası çok ciddi bir artışın olmadığını, yüzde 1´lik bir artış gerçekleştiğini gördük. İnegöl´ümüzün nüfusu en son açıklanan TÜİK verilerine göre 257 bin 931. Tabi şehrimizde kayda girmeyen bir nüfusun olduğunu da biliyoruz. Suriyeliler, Ahıskalılar gibi. Bunlar da mevcut nüfusa katıldığında bu rakamın yaklaşık 290 binler civarına yaklaştığını görüyoruz? dedi.

 

Önemli olanın salt nüfus kalabalıklığından ziyade bu nüfusun gündelik yaşama, ekonomik hayata, sosyal hayata daha etkin ve daha nitelikli katılımının sorgulanması gerektiğini kaydeden Taban; ?Bu alanlardaki boşlukların giderilmesi, doldurulması hem yaşayan insanların bir taraftan kendi ekonomik rahatlığını İnegöl´de sağlıyor olması, beraberinde sosyal yaşam döngüsünün de aynı şekilde rahatlıkla götürüyor olması? Bizler de yerel yönetimler anlamında belediyecilik hizmetleri olarak her zaman söylediğimiz gibi doğumdan ölüme kadar varız. Vatandaşın ekonomik sorununa da, doğumunda yanında olup destek olarak, ölümünde yine yanında olup aile ve yakınlarına destek olarak aradaki geçen tüm alanlarda da onların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, daha sosyal donatı alanlarını arttırarak onların yaşam içerisindeki rahat edeceği alanları arttırmak, onlardan faydalanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın bu anlamda daha mutlu, daha huzurlu, daha güzel bir şekilde yaşamalarını arzu ediyoruz. Bugün de Nüfus Müdürlüğümüzü ziyaret ederek bu konuya vurgu yapmak, üzerimize düşen görevleri de burada hatırlamak ve hatırlatmak istedik. İnegöl´ümüzde Nüfus Müdürlüğümüzün de artan iş yükünü göz önünde bulundurduğumuzda sürekli koridorlarında insan gördüğümüz bir kurum. Çok yoğun çalıştıklarını biz görüyoruz. Son süreçte ehliyet ve pasaport gibi belgelerin de buradan alındığını göz önünde bulundurursak gerçekten iş yükleri ağır. Kendilerine kolaylıklar ve başarılar diliyorum? şeklinde konuştu.

 

İnegöl Nüfus Müdürü Nedret Acel ise ?Dünya Nüfus gününde böyle bir ziyaret gerçekleştirerek nüfus günümüzü kutlayan ilk başkan sizsiniz. Çok fazla gündem oluşturan bir gün olmadığı için daha önce kutlayan da olmamıştı. Bu anlamlı ziyaret için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Minnettar olduk. Kurumların her zaman birbirlerine ihtiyaçları vardır. Karşılıklı iyi ilişkiler içerisinde burada çalışmalıyız? ifadelerinde bulundu.

 

Başkan Taban, ziyarette Nüfus Müdürü Acel´e çiçek takdiminde de bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29