www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BAŞKAN TEHDİT EDİLMİŞ

BAŞKAN TEHDİT EDİLMİŞ

İnegöl Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Bursa´da kurulması gündeme gelen Ahıska Birliği´nin İnegöl derneğini kapatmak istediğini, birlik oluşumuna bu nedenle karşı oldukları için tehdit edildiğini ifade ederek, savcılığ

İnegöl Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasında açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Taş, Ahıska Birliği adı altında kurulmasını gündeme getiren insanların, birliğe dâhil edilmek istenen İnegöl Derneği´ni kapatmak istediklerini, kendilerinin de bunu reddetmesinden dolayı tehdit edildiğini belirtti.

OLAYLAR DATÜP´TE BAŞLADI

İlk olarak olayların DATÜB toplantısında başladığını belirten Mehmet Taş, ?DATÜB´te yaptığımız toplantıda, onlara şunu söyledik; 15 Temmuz çok acı ve kara bir gün bizim için. O günden sonra Cumhurbaşkanımız çıktı ve FETÖ´cülerin devletin içerisine de sızdığını ifade eti. Ben DATÜB yönetim kuruluna dedim ki; ?Bizim FETÖ´den dolayı 4 dernek ve bir federasyonumuz kapandı. Halen FETÖ´nün yönetim kurulunda bunlarla 15 Temmuz öncesine kadar iç içe olan arkadaşlarımız var. İlişki içerisinde olan arkadaşlarımız var. Nasıl ki devletimiz temizlik operasyonu başlattı, bizim de bir temizlik operasyonu başlatmamız lazım. Artık olağan üstü kurultayda yepyeni, şaibesiz insanlardan DATÜB´e yönetim oluşturmamız lazım´ diye çıkışımı yaptım. Bunu bir bildiri olarak da okumuştum. Sayın başkan bana, ?Sen bu bildiriyi devlete gönderirsen, milletine hainlik etmiş olursun´ dedi. Orada bulunan dernek başkanlarının hiçbirisi de çıkıp tepkilerine ortaya koymadığı için benim artık orada durmamın bir anlamı kalmadı? dedi.

İNEGÖL DERNEĞİ ÇALIŞKAN BİR DERNEKTİR

Taş, ?Bu olaydan sonra birileri çıktı ve ?Biz Bursa Ahıska Birliğini kuracağız´ dedi. Bize destek olur musunuz dediler, bizler de destek olacağımızı ifade ettik. Çünkü Bursa´da birçok dernek var ve insanlarımızın sorunları için çalışmıyor. Tek çatı altında toplanmasını biz destekleriz. Sonra birkaç defa daha toplantılarına katıldık. Sonra İnegöl de Bursa´nın bir parçasıdır. İnegöl Derneği kapanacak, bizimle beraber bu oluşumun içinde yer alacak ve şu bu olacak... Tabi bu konular geçince bizim o insanlarla bağımız koptu. Çünkü İnegöl Derneği çalışkan bir dernektir. İnegöl´de birlik sorunu yoktur. Bugüne kadar hep insanlarımızın menfaati için çalışmıştır? şeklinde konuştu.

ÜZERİMİZE YÜRÜDÜLER

15-20 kişilik bir grubun üzerine yürüdüğünü belirten Taş, ?Biz birlik oluşumuna red cevabını verince üzerimizde baskı oluşturmaya başladılar. 15-20 kişilik ekiplerle bizlerden zorla toplantı istediler. Biz insanları ikna edeceğiz dediler. En son yine 15-20 kişilik bir grupla beni derneğe çağırdılar ve toplantı yapmamız lazım dediler. Geldim ve yine red cevabımızı verdim. İnsanlarımızın ve yönetim kurulunun kararı olduğunu da o arkadaşlara deklare ettim. Bir saat sonra işimiz olduğunu ifade ederek bunları dernekten çıkarttım. Sonra akşam haber aldık ki yine derneğe gelmişler, dernekte bulunan bir arkadaşımızı başkanın haberi var biz sizle görüşeceğiz deyip odada toplantı yapıyorlar. Haberi alır almaz geldim ve burayı terk etmelerini söyledim. Ben çıkışınca hepsi ayağı kalkıp üzerime yürüdüler. Bir kavga ortamı oluşmasına ramak kaldı. Polisi çağırdım. Bunlara gerekenler anlatıldı. Bunlara gerekenler anlatıldı ama gittikten sonra özel numaradan defalarca küfürler, hakaretler ve tehditler... Akabinde Pazar günü toplantı yapıp bu kararı halkımıza bırakmak istedik. Pazar günü toplantı yaptık. O arkadaşlar da 15-20 kişi ile toplantının sonuna yetişti. Halkımızın tamamı birliğe karşı olduklarını ve İnegöl Derneği ile devam etmek istediklerini belirttiler? ifadelerini kullandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Tehdit edildiğini belirten Taş, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu da belirterek, ?Dün itibari ile tehditler nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundum. Telefonlarımızın dinlenmesini, aranılan gizli numaranın bulunmasını ve azmettiriciler dâhil tamamının cezalandırılmasını talep ettim? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01