www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Başkan Aktaş'tan yüksek su faturası açıklaması

Başkan Aktaş

"Kullanmadığı halde fazla su faturası ödeyen varsa BUSKİ'ye müracaat etsin"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yüksek su faturası tartışmasına açıklık getirdi. Aktaş; yüksek gelen faturalarla ilgili "Kullanmadığı halde fazla su faturası ödeyen varsa BUSKİ'ye müracaat etsin" dedi. Başkan Aktaş, korona virüsle mücadelede vatandaşlara büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, B Gazete ve Btv'de canlı yayınlanan Reyhan Değirmenci'nin sunumuyla Bugün Gündem Programı'na konuk oldu. Gündeme dair gelişmeleri değerlendiren Başkan Aktaş, yeni yapılacak projelerin müjdesini de verdi.

"Kullanmadığı halde yüksek su faturası ödeyen varsa BUSKİ'ye müracaat etsin"
Başkan Aktaş kendisi hakkında çıkan korona pozitif iddialarına ise "Hamdolsun" defalarca test yaptırdım ve negatif çıktı cevabını verdi. Seçildiği günden bu yana gönül belediyeciliğini şiar edindiğini belirten Başkan Aktaş, her zaman vatandaşın, hemşehrilerinin yanında olduğunun altını çizdi. Bursalıların uzun süredir gündeminde olan yüksek su faturaları hakkında da açıklama yapan Aktaş, "Aralık meclisinde bir karar aldık. 1 Ocak'tan itibaren yüzde 15 zamlı olacaktı, fakat 1 Mart'a erteledik. Pandemi sürecine girmemizle evlere endeks okumaya girmedik. Ocak ve şubat ayları faturaların en az geldiği zamandır. Nisanda biz vatandaşa fatura yollamadık ve 3 ayın ortalamalarını alıp kalanını diğer aylara böleceğiz" diye planladık. Mesai arkadaşlarımızı 15 metreküpten fazla faturalandırmayın diye uyardım. Kullanmadığım halde fazla su faturası ödeyen varsa lütfen BUSKİ'ye müracaat etsin" diye konuştu.

“CHP İl Başkanı algı yaptı”
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş BUDO seferlerinin iptal edildiği iddialarının algıdan başka bir şey olmadığını ifade etti. Aktaş, "Bu söylemler CHP İl Başkanı'nın iddialarıdır. BUDO'yu kaldırmak gibi bir düşüncem olmadı asla da olmayacak. İstanbul Belediye Başkanı, BUDO'nun yanaştığı duraklarda bize adil olmayan zam yaptı üstelik. Sanki projelerinin finansmanını bizden alacaklar. Ulaşım ücretleri hakkında "Göreve başladığımdan sonra ulaşıma sadece yüzde 7 zam yapıldı. Bunu çok net söylüyorum. İşçilik yüzde 25, akaryakıt yüzde 55 zam almasına rağmen biz bunun üzerinde zam yapmadık. Göreve geldiğimde öğrenci abonmanı çok pahalıydı, indirim yaptık. Vatandaşlarımız İstanbul'a göre uygun fiyatta yolculuk ediyor" dedi.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25