www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Başkan Taban’a Korona Sorusu

Başkan Taban’a Korona Sorusu

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe sekreteri Bengül Kavlan, korona virüsü ile ilgili Belediye Başkanı Alper Taban’a çeşitli sorular iletti.

Korona virüsü ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan CHP İlçe sekreteri Bengül Kavlan; “Son aylarda dünyada hızla yayılan ve kapılarımıza kadar dayanan korona virüs tehlikesi bilindiği üzere pozitif çıkan ilk vaka neticesinde ülkemizde de baş gösterdi. Bulaşıcı ve ölümcül olan bu virüs için dünyada çeşitli boyutlarda karantinalar,  toplu taşıma araçlarında, kamu binalarında, okullarda,  AVM'lerde ve toplumun uğrak yeri olan mekanlarda da dezenfekte çalışmaları yapmak suretiyle her türlü tedbir alınmakta ve beden temizliği üzerine insanlar bilinçlendirilmektedir. Ülkemizde de havaalanlarında, toplu taşıma araçlarında ve muhtelif şekillerde tedbirler alınmıştır. Bu önlemler de takdirimizi toplamıştır. Bu tehlike karşısında İnegöl Belediyesi'nin de çeşitli önlemler tatbik etmek noktasında çalışmalar uygulandığından ve uygulamayı tasarladığından kuşkumuz olmamakla birlikte, bizim de Sayın Belediye Başkanımıza birkaç soru ve önerimiz olacaktır.

1) Sokaklarda ve çocuk parklarında ne gibi önlemler alınmaktadır ve alınacaktır?

2) Toplu taşıma araçlarında,  AVM'ler de,  okullarda, kamu binalarında, bankalarda, kıraathanelerde, camilerde, kısacası halkın uğrak yerlerinde ne gibi hijyen çalışmaları yapılmıştır ve yapılacaktır.

3) Bu tehlike karşısında birçok ilden büyük olan şehrimizde sağlık tesisleri manasında, teşhis ve tedavi noktaları konusunda ne durumdayız?  Yeterli miyiz, değilsek yeterli olmak hususunda çalışmalarımız nelerdir?

4) Kültürel ve sosyal hayatımızın bir parçası olan sarılmak ve öpüşmek gibi fiziki temaslardan bir süre kaçınmamız gerekecektir. Bu konuda vatandaşı bilgilendirmek amaçlı broşür, bilboard ve toplu taşıma araçlarında ses kaydı şeklinde anons uygulaması önerimiz olacaktır.

5) Halkımızın uygulamalı olarak bilinçlendirilmesi amacıyla toplu taşıma araçları, AVM ve okul girişlerinde el dezenfektanları dağıtılması önerimiz olacaktır.

6) Son kez, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü olarak belediyenin yapacağı çalışmalara her türlü desteği sunacağımızı ve birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu beyan ederiz.” İfadelerini kullandı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9792,6%0,78
  • DOLAR

    32,56% 0,23
  • EURO

    34,98% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,59% 0,48
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00