www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Başkanlık Kupası Start Aldı

Başkanlık Kupası Start Aldı

İnegöl Belediyesi´nin düzenlediği Bursa´nın en büyük spor organizasyonlarından biri olma özelliğine sahip olan Başkanlık Kupası, bugün oynanan müsabakalarla start aldı. 27 Nisan´a kadar 4 branşta devam edecek müsabakalarda 58 okuldan 2000 sporcu yer alıyo

İnegöl Belediyesi´nin İlçe Spor Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 3´üncüsünü düzenlediği Bursa´nın en geniş kapsamlı spor organizasyonlarından biri olan İnegöl Belediyesi Başkanlık Kupası start aldı. Öğrencilerin spor yapması ve sporun içerisinde tutulabilmesi amacıyla başlatılan Başkanlık Kupası´nda bu yıl 34´ü Ortaokul ve 24´ü lise olmak üzere toplam 58 okuldan yaklaşık 2 bin öğrenci mücadele edecek.

 

İLK MÜSABAKAYI PROTOKOL DE İZLEDİ

Bu yıl voleybol, basketbol, masa tenisi ve puanlı atletizm olmak üzere toplam 4 branşta düzenlenecek müsabakalar; gençler, yıldızlar ve küçükler olmak üzere toplamda 21 kategoride gerçekleştirilecek. Kategorilerin 12´si erkekler arasında, 9´u ise kız öğrenciler arasında yapılacak. Zorlu mücadelelere sahne olacak Başkanlık Kupasının ilk karşılaşması, genç erkekler voleybol kategorisinde bugün Naire Çikayeva ile Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında oynandı. İlk müsabakayı Belediye Başkanı Alper Taban ile Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel ve Milli Eğitim Şube Müdürleri Orhan Çelik ve Ayfer Er ile AK Partili bazı yöneticiler de izledi.

 

GENÇLERİMİZİ, ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

Başkanlık Kupası ilk maçını izledikten sonra bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alper Taban, Başkanlık Kupası organizasyonunun başlangıcı ve duyurusu için bir araya geldiklerini söyledi. Belediyecilik anlamında pek çok alanda İnegöl Belediyesinin güçlü, dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirten Taban; ?Güzel ve yaşanabilir bir İnegöl imar edebilmek için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana da yaptığımız çalışmaları gözden geçirdik, yapacaklarımızı revize ettik. Bugün de gençlerimizi, öğrencilerimizi burada önemsediğimizi ifade etmek istiyorum. Kurguyu onların üzerine yapmak lazım. Muhakkak öğrencilik hayatları devam ediyor ama beraberinde onların kişisel gelişimlerine de bedensel gelişimlerine de vizyonlarına ve geleceklerine de katkı koyabilmek adına kurumlarımızla birlikte hareket ederek bugün Başkanlık Kupamızı başlatmak için buraya geldik? dedi.

 

Turnuvanın 27 Nisan´a kadar süreceğini de kaydeden Taban; ?Biz bu kupayı geçmiş yıllarda da düzenledik. Bu yıl da yine biraz daha geliştirerek ve daha çok sporcunun içerisine dahil olabileceği bir ortama çevirmek istedik. Ortaokullarımız ve liselerimizden olmak üzere toplam 58 tane okuldan ibaret bir organizasyon. Hemen hemen tüm okullarımız burada olacaklar. Yaklaşık olarak burada 2000 öğrencimiz mücadele edecek. Bugün itibariyle müsabakaları başlatmış bulunuyoruz. Naire Çikayeva ve Anadolu İmam Hatip Lisemizin voleybol müsabakasıyla turnuvamız başladı. 27 Nisan´a kadar devam edecek bir kupa müsabakasından bahsediyoruz. 4 branşta ve 21 kategoride bu yarışmalar devam edecek. Voleybol, basketbol, masa tenisi ve puanlı atletizm branşlarında gerçekleştirilecek. Müsabakalarımızın bir kısmı Belediyespor Kapalı Spor Salonumuzda, bir kısmı Yeniceköy Kapalı Spor Salonumuzda oynanacak. Puanlı atletizm müsabakalarımız da ilçe stadımızda yapılacak. İnşallah güzel bir organizasyon olacak ve gençlerimiz keyif alacak. Onları önemsediğimizi her fırsatta ifade ederken, bu tür projelere de her zaman destek verip öncü olacağımızı belirtmek istiyorum. Katkı koyan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile İlçe Spor Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum? açıklamalarında bulundu.

 

Haber Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29